Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

Βοήθεια από το εξωτερικό

Βοήθεια από το εξωτερικό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως η Γαλλία, η Γερμανία και Νορβηγία στέλνουν βοήθεια για την καταπολέμηση πυρκαγιών. Αναλυτικά, η Γαλλία στέλνει τέσσερα αεροπλάνα και 60 πυροσβέστες, η Γερμανία τρία και η Νορβηγία ένα αεροπλάνο. Επίσης, βοήθεια στέλνουν οι Κύπρος και Ολλανδία.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, τόνισε ότι νιώθει συντετριμμένος για την κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα. Επίσης, η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι η Ιταλία θα στείλει ένα αεροπλάνο, η Ολλανδία τρία, το Ισραήλ 3 και η Ισλανδία δύο.

Η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη εξερχόμενη σήμερα από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, δήλωσε: «Μπορώ να σας κάνω μια δήλωση, που είναι μέσα στα πλαίσια της αρμοδιότητός μου. Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Νικολά Σαρκοζί ο οποίος του τηλεφώνησε για να του συμπαρασταθεί στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα. Μετά από απανωτά τηλεφωνήματα, που είχαμε με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ και την Γαλλίδα υπουργό για θέματα Πολιτικής Προστασίας, η γαλλική κυβέρνηση στέλνει 4 ''Καναντέρ'', τα οποία θα προσγειωθούν σήμερα το βράδυ στην Αθήνα και 60 πυροσβέστες, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι στις φωτιές της Κορσικής και θα συνδράμουν την προσπάθεια της δικής μας Πυροσβεστικής στην κατάσβεση της πυρκαγιάς».

. Ειδικότερα, αναμένονται στην Ελλάδα: τέσσερα πυροσβεστικά CL 415 από τη Γαλλία (έχουν ήδη φτάσει) και 73 δασοκομάντος που θα επιχειρήσουν σε δύο ομάδων των 33 και 35 ανδρών, δύο από την Ιταλία CL 415 από την Ιταλία (ένα έφθασε), δύο από την Ισπανία, τρία από τη Γερμανία.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: