Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

"Ασύμμετρη απειλή"

"Ασύμμετρη απειλή"

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, εξερχόμενος σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, έκανε λόγο για "ασύμμετρη απειλή" που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο Βύρωνας Πολύδωρας, ο οποίος θεωρητικά είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό της επιχείρησης αντιμετώπισης των πυρκαγιών και ανακούφισης των πληγέντων, έκανε λόγο για συγκεκριμένα στοιχεία, καταθέσεις και αποδείξεις που ενισχύουν τον ισχυρισμό του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις έρευνες συμμετέχουν και κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, υπογραμμίζοντας έτσι την κατεύθυνση προς την οποία θα επιχειρήσει να στρέψει τις έρευνές της η κυβέρνηση, θέλοντας παράλληλα να δικαιολογήσει και τις τεράστιες καθυστερήσεις και ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού.

Οσον αφορά στην πορεία των επιχειρήσεων, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος και με την ελπίδα ότι την Δευτέρα θα δοθεί το χαριστικό πλήγμα στα μεγάλα μέτωπα. Ωστόσο, και αυτό το βράδυ θα είναι εφιαλτικό για τους κατοίκους πολλών περιοχών, ειδικά στην Ηλεία και την Εύβοια, που θρηνούν και τους περισσότερους νεκρούς.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: