Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

Ομάδα εξειδικευμένων πυροσβεστών αναχώρησε από τη Ν. Γαλλία για την Ελλάδα

Ομάδα εξειδικευμένων πυροσβεστών αναχώρησε από τη Ν. Γαλλία για την Ελλάδα

Περίπου 60 γάλλοι πυροσβέστες αναχώρησαν σήμερα τα ξημερώματα στις 02.15 ώρα Ελλάδος από την στρατιωτική βάση της Έστρ, στη νότια Γαλλία, με προορισμό την Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσουν τις εγχώριες πυροσβεστικές δυνάμεις

«Το αεροσκάφος απογειώθηκε. Θα προσγειωθεί στη στρατιωτική βάση της Ελευσίνας, κοντά στην Αθήνα, έπειτα από τεχνική στάση του στη Μπαστιά», τόνισε ο αντισυνταγματάρχης Μπρυνό Ντινοζετί, προσδιορίζοντας πως εκτιμώμενος χρόνος άφιξης του αεροσκάφους είναι οι πρώτες πρωϊνές ώρες.

Οι γάλλοι πυροσβέστες, που προέρχονται από την περιοχή Μπρενιόλ, στο ανατολικό διαμέρισμα της Βάρ, ανεχώρησαν με ένα στρατιωτικό C130, το οποίο μεταφέρει επίσης 30 τόνους υλικού. Είναι εξειδικευμένοι στις αποστολές με ελικόπτερα και μεταξύ τους είναι και ένας γιατρός.

Επίσης το Παρίσι έχει αποστείλει και τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Κανανταίρ για να συμβάλουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Εκτός από τη Γαλλία, στην ελληνική έκκληση για βοήθεια έχουν ανταποκριθεί η Ισπανία, η Σουηδία, η Ιταλία (που θα αποστείλουν αεροσκάφη), καθώς κι η Γερμανία κι η Νορβηγία, που στέλνουν ειδικά ελικόπτερα. Η Κύπρος συνδράμει με πυροσβεστικά οχήματα και 30 πυροσβέστες.


Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: