Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

Συμπληρωματική βοήθεια αποστέλλει η Κύπρος

Συμπληρωματική βοήθεια αποστέλλει η Κύπρος

Συμπληρωματική βοήθεια σε προσωπικό και μέσα αποστέλλει στην Ελλάδα η Κυπριακή κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας.

Η απόφαση λήφθηκε το απόγευμα σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών, Χρίστου Πατσαλίδη. Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι υπουργοί Υγείας, Γεωργίας και Δημοσίας Τάξεως.

Στις οκτώ το βράδυ θα φθάσουν στην αεροπορική βάση ''Ανδρέας Παπανδρέου'' στην Πάφο δύο μεταγωγικά αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με τα οποία θα αναχωρήσουν για την Ελλάδα 25 δασοπυροσβέστες με 2 μεγάλα και 3 μικρά πυροσβεστικά οχήματα και άλλο εξοπλισμό.

Αναμένεται επίσης να ετοιμαστεί μέχρι αύριο νέα ομάδα από 30 πυροσβέστες και 4 κινητές μονάδες πυρόσβεσης.

Ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών, Χρίστος Πατσαλίδης, δήλωσε ότι έχει ετοιμαστεί κατάλογος με είδη πρώτης ανάγκης, που η Κύπρος είναι σε θέση να στείλει στους πληγέντες από τις πυρκαγιές. Ο κατάλογος θα σταλεί μέσω της πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες.

Ο υπουργός Υγείας Κώστας Καδής διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να παράσχει κάθε βοήθεια στους πληγέντες.

Χθες βράδυ έφθασαν στην Ελλάδα και σήμερα μετέβησαν στο Αλιβέρι για να συμβάλλουν στο έργο της πυρόσβεσης 30 Κύπριοι πυροσβέστες με 6 πυροσβεστικά οχήματα και 30 μέλη της Πολιτικής Άμυνας, εκπαιδευμένα στην πυρόσβεση και τη διάσωση.


Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: