Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

ΚΥΠΡΟΣ - ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Στο Αλιβέρι της Εύβοιας βρίσκονται οι Κύπριοι πυροσβέστες, που μετέβησαν εθελοντικά στην Ελλάδα για να συμβάλουν στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών.

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Σοφοκλής Σοφοκλέους, μετέβησαν στην Ελλάδα 30 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και έξι μηχανοκίνητες μονάδες, ύστερα από πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

``Εμείς δείξαμε καλή διάθεση. Δεν μας ζητήθηκε. Ηταν και οφειλόμενη ενέργεια δική μας. Συμπάσχουμε με τους αδελφούς Ελληνες. Εκφράσαμε και τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση, αλλά και την ουσιαστική συμπαράσταση με τη συμμετοχή των ανδρών μας και με τη συμμετοχή κινητών μονάδων``, είπε.

Ο κ. Σοφοκλέους είπε ότι η απόφαση για τον αριθμό ατόμων που θα μετέβαιναν καθορίστηκε ``από τις δυνατότητες που είχαμε και ανάλογα με τις δυνατότητες που είχαν τα C130 που ήρθαν``.

Κατά την άφιξη τους στην Ελλάδα, οι πυροσβέστες ``έθεσαν τον εαυτό τους στη διάθεση των υπηρεσιών και των καθοδηγήσεων του πυροσβεστικού σώματος της Ελλάδας``, πρόσθεσε.

Τη συμπάθεια για τη μεγάλη καταστροφή από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα και τα συλλυπητήρια για τους νεκρούς διαβίβασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Καραμανλή εκ μέρους του ιδίου, της Κυβέρνησης και του κυπριακού λαού.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, με οδηγίες του Προέδρου και ενέργειες των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών, που βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τους Έλληνες ομολόγους τους, έφθασε στην Ελλάδα αποστολή από έξι οχήματα και 30 μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς και 29 μέλη της Πολιτικής Αμυνας ειδικευμένα στην πυρόσβεση και διάσωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: