Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

Γ. Καρατζαφέρης: Ο Βύρων είναι καλός μου φίλος

Γ. Καρατζαφέρης: Ο Βύρων είναι καλός μου φίλος

Ανοικτές πόρτες στον Β. Πολύδωρα, «όταν υπάρξουν πραγματικά γεγονότα», άφησε ο Γ. Καρατζαφέρης, με δηλώσεις του στην «Η», διαψεύδοντας ταυτόχρονα τις φήμες περί συνάντησής του με τον πρώην υπουργό.

«Ο Βύρωνας είναι ανάμεσα στους δέκα καλύτερους φίλους μου στην Κ.Ο. της ΝΔ, αλλά όχι ο μόνος», τόνισε στην «Η» ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «θα αντιμετωπίσουμε το θέμα όταν υπάρξουν πραγματικά περιστατικά», δηλαδή όταν διαγραφεί ή αποχωρήσει από τη ΝΔ.

Ο κ. Καρατζαφέρης διέψευσε τις φήμες περί συνάντησής του με τον κ. Πολύδωρα λέγοντας πως «δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει τον ΛΑΟΣ για προσωπικούς του σχεδιασμούς», αφήνοντας να εννοηθεί πως τόσο κάποιοι εκ των «ανταρτών», όσο και η Ρηγίλλης χρησιμοποιούν το όνομά του για να εξυπηρετήσουν τις στοχεύσεις τους στις εσωκομματικές νεοδημοκρατικές διεργασίες.

Υπέρβαση
Από την άλλη πλευρά στα όρια υπέρβασης της «κόκκινης» γραμμής βρίσκονται πλέον οι σχέσεις Μαξίμου και Β. Πολύδωρα μετά και την προσωπική επίθεση κατά του Θ. Ρουσόπουλου, αλλά και της εκ νέου επισήμανσής του πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα, αν και όπως τονίζει θα πράττει κατά συνείδηση.

Οι δύο πλευρές, μετά και τη χθεσινή επιστολή του κ. Πολύδωρα στην εφημερίδα «Εστία», είναι προφανές πως θα επιδιώξουν να μη χρεωθούν τις συνέπειες του σίγουρου, όπως πολλοί υποστηρίζουν, «διαζυγίου» αφού αυτό όχι μόνο δεν θα είναι συναινετικό, αλλά ενδέχεται να οδηγήσει και σε επώδυνες πολιτικές εξελίξεις.

Σύντομα, λένε κύκλοι στο εσωτερικό της ΝΔ, θα παρακολουθήσουμε ένα ενδιαφέρον πολιτικό bras de faire, με τον πρώην υπουργό «να επιδιώκει και να προκαλεί τη διαγραφή του και το Μαξίμου να επιχειρεί την απαξίωσή του ώστε να τον οδηγήσει σε παραίτηση, πριν αναγκαστεί να τον διαγράψει».

Χθες, πάντως, ο κ. Πολύδωρας επανέλαβε πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, αν και κάποιοι «καλοπροαίρετοι», όπως αναφέρει, τον προτρέπουν να το πράξει, τονίζοντας όμως πως «άλλως θα είχε το πράγμα αν ήμουν βουλευτής επικρατείας ή εκλεγμένος με λίστα».

«Δεν απειλώ»
Ο πρώην υπουργός αν και υποστηρίζει ότι «δεν απειλώ κανέναν και για τίποτε», θυμίζει πως «υπάρχουν και ζητήματα ηθικής τάξεως, αξιοπρέπειας και τιμής τα οποία κάποιοι επιμένουν να έχουν ως οδοδείκτες στην πορεία τους». Αλλοι, υπογραμμίζει «απειλούν ότι αν μείνει με 151 βουλευτές η ΝΔ στη Βουλή, τότε ο πρωθυπουργός θα πάει σε εκλογές. Παρά το Σύνταγμα!».

Τα πυρά του κ. Πολύδωρα αυτή τη φορά στόχευσαν ευθέως στο πρόσωπο του Θ. Ρουσόπουλου, αφού αν και δεν τον κατονομάζει φρόντισε να «φωτογραφήσει» υπογραμμίζοντας δύο φορές πως ο ίδιος ποτέ δεν εκλέχθηκε βουλευτής επικρατείας. Στην επιστολή του κάνει λόγο για «καθ υποβολή» πόλεμο εις βάρος του με στόχο «να βρεθεί ο αποδιοπομπαίος τράγος πάνω στον οποίο θα φόρτωναν όλες τις αμαρτίες και θα τον έριχναν στον γκρεμό», ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνει με νόημα πως «για εμένα δεν είναι τα «υπουργιλίκια» κριτήριο δράσεως- αντιδράσεως». Τα 33 χρόνια της παρουσίας μου στο κόμμα, τονίζει με νόημα, «μαρτυρούν ότι δεν είμαι αρχολίπαρος (σ.σ. αυτός που προσκολλάται, που κολακεύει τους άρχοντες για να αποκομίσει οφέλη), δεν είμαι καρεκλοθήρας. Αλλοι είναι νομείς και λαφυραγωγοί κατ επάγγελμα».

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: