Σάββατο 21 Ιουλίου 2007

Ελληνικό ΥΠΕΞ - Τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Ελληνικό ΥΠΕΞ - Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη συμπλήρωση 33 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, επισημαίνει ότι σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης λύσης για την επανένωση της Κύπρου, υπογραμμίζοντας ότι η συμφωνία της 8ης Ιουλίου του 2006, είναι η βάση που θα οδηγήσει σε μία καλά προετοιμασμένη επανεκκίνηση της προσπάθειας για επίτευξη της.

«Σήμερα συμπληρώνονται 33 χρόνια από τη μέρα της παράνομης τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. 33 χρόνια διχασμού και κατοχής ενός τρίτου και πλέον του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, αντίθετα σε κάθε έννοια δικαίου, χωρίς πολιτική ή ηθική βάση. Σε πείσμα των καιρών, ένα τείχος, το τελευταίο στην Ευρώπη, συνεχίζει να χωρίζει τον κυπριακό λαό, στερώντας του τη δυνατότητα να συμβιώσει ειρηνικά μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Προστίθεται ότι «33 χρόνια μετά, η Κυπριακή Δημοκρατία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προχωρά με αυτοπεποίθηση στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους κατοίκους του νησιού» και επισημαίνεται πως «η ανάγκη εξεύρεσης λύσης για την επανένωση της Κύπρου είναι όμως επιτακτική. Μιας λύσης δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής, βάσει των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: