Σάββατο 21 Ιουλίου 2007

Αυξημένη κινητικότητα του ρωσικού στρατού στον Βορρά

Αυξημένη κινητικότητα του ρωσικού στρατού στον Βορρά

Μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Νορβηγίας απογειώθηκαν εσπευσμένα τρεις φορές αυτή την εβδομάδα επειδή ρωσικά βομβαρδιστικά πετουσαν πολύ κοντα στις ακτές της χώρας. Οι πτήσεις θεωρούνται ως μέρος των ρωσικών στρατιωτικών ασκήσεων.

Την Τρίτη, τα ρωσικά βομβαρδιστικά Tupolev (αρκούδα) πέταξαν μέχρι το Troendelag, προτού κάνουν επαναστροφή προς τα βόρεια. Τα ξημερώματα της Παρασκευής επαναλήφθηκε το ίδιο σενάριο και τα ρωσικά αεροσκάφη επέστρεψαν στον ρωσικό εναέριο χώρο με την συνοδεία νορβηγικών μαχητικών. Το πρωί της ίδιας μέρας, ακόμη δύο βομβαρδιστικά πλησίασαν τις ακτες της Νορβηγίας και γύρισαν πίσω αφότου ήρθαν σε επαφή με νορβηγικά μαχητικά.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Νορβηγίας, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά η παρουσία ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών στην περιοχή, θυμίζοντας τις εποχές της Σοβιετικής Ένωσης.

Η αυξημένη παρουσία των ρωσικών αεροσκαφών στην περιοχή αποδίδεται στην σημαντική βελτίωση της ρωσικής οικονομίας, κάτι που επιτρέπει στην πολεμική αεροπορία να ξοδεύει περισσότερα χρήματα σε ασκήσεις.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: