Σάββατο 21 Ιουλίου 2007

Οι Ταλιμπάν απειλούν με εκτέλεση τους δύο Γερμανούς που απήγαγαν την Τετάρτη.

Οι Ταλιμπάν απειλούν με εκτέλεση τους δύο Γερμανούς που απήγαγαν την Τετάρτη.

Οι Ταλιμπάν έδωσαν διορία στις κυβερνήσεις Γερμανίας και Αφγανιστάν μέχρι αργότερα σήμερα για διαπραγματεύσεις σχετικά με την τύχη των δύο Γερμανών που απήχθησαν στο Αφγανιστάν απειλώντας ,σε αντίθετη περίπτωση,ότι θα τους σκοτώσουν,δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο,εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

"Το τελεσίγραφο λήγει σήμερα στις 10:30,ώρα Ελλάδας.Εάν οι κυβερνήσεις Γερμανίας και Αφγανιστάν δεν ανταποκριθούν στο αίτημά μας θα πάρουμε την απόφαση να τους σκοτώσουμε",ανέφερε από το τηλέφωνο ο Γιουσούφ Αχμάντι,εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

"Εάν η κυβέρνηση θέλει να διαπραγματευθεί πρέπει να έλθει σε επαφή,τόνισε και υπενθύμισε τα αιτήματα των Ταλιμπάν:Αποχώρηση των περίπου 3.000 γερμανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν και απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων Ταλιμπάν από αφγανικές φυλακές".

Οι δύο Γερμανοί,οι ταυτότητες των οποίων και το επάγγελμά τους δεν έγιναν γνωστά, απήχθησαν την Τετάρτη στην επαρχία Βαρντάκ,περί τα εκατό χιλιόμετρα νότια της Καμπούλ,με πέντε Αφγανούς.Για την τύχη των τελευταίων δεν κάνουν λόγο οι Ταλιμπάν.Σύμφωνα με αφγανικές πηγές οι δύο Γερμανοί εργάζονται σε μία εταιρεία,το όνομα της οποίας δεν έγινε γνωστό και είναι μηχανικοί.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: