Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2007

Νότια Κορέα. Εφτασαν στην πατρίδα τους οι 19 Νοτιοκορεάτες που είχαν απαχθεί εδώ και έξι εβδομάδες από τους Ταλιμπάν.

Νότια Κορέα. Εφτασαν στην πατρίδα τους οι 19 Νοτιοκορεάτες που είχαν απαχθεί εδώ και έξι εβδομάδες από τους Ταλιμπάν.

Οι 19 Νοτιοκορεάτες που κρατήθηκαν όμηροι για πάνω από έξι εβδομάδες από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, έφτασαν στην πατρίδα του σήμερα (Κυριακή) τα ξημερώματα ,όπως μεταδίδει το νοτιοκοερατικό πρακτορείο ειδήσεων YONHAP.

Η ίδια πηγή μετέδωσε ότι οι πρώην όμηροι που έφτασαν αεροπορικώς μέσω Ντουμπάι στη Νότια Κορέα θα οδηγηθούν για εξετάσεις σε νοσοκομείο .

Οι 19 αφέθηκαν ελεύθεροι από τους Ταλιμπάν, οι περισσότεροι την Τετάρτη και οι υπόλοιποι την Πέμπτη, μετά από συμφωνία με απεσταλμένους της Σεούλ και ξαναβρέθηκαν όλοι μαζί για πρώτη φορά αφότου συνελήφθησαν αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την ημέρα της απελευθέρωσης των 19, ότι συμφώνησε να αποσύρει τους 200 στρατιώτες της από το Αφγανιστάν μέχρι το τέλος του έτους, σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή είχε ήδη ληφθεί πριν από την απαγωγή των συνολικά 23 Νοτιοκορεατών από τους Ταλιμπάν .

Υπενθυμίζεται ότι οι 23 Νοτιοκορεάτες που εργάζονταν σε ανθρωπιστική θρησκευτική οργάνωση απήχθησαν στις 19 Ιουλίου. Δύο από τους ομήρους εκτελέστηκαν από τους απαγωγείς τους και δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες γιατί ασθένησαν στα τέλη του Ιουλίου.

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: