Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2007

Ο Ιρανός πρόεδρος ισχυρίζεται πως η χώρα του έχει πέραν των 3000 φυγόκεντρων συσκευών εμπλουτισμού ουρανίου

Ο Ιρανός πρόεδρος ισχυρίζεται πως η χώρα του έχει πέραν των 3000 φυγόκεντρων συσκευών εμπλουτισμού ουρανίου

Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ανέφερε σήμερα πως η χώρα του έχει θέσει σε λειτουργία 3000 φυγόκεντρες συσκευές εμπλουτισμού ουρανίου, υλοποιώντας τον αρχικό της στόχο.

"Παρόλο που οι διάφορες δυνάμεις επιχειρούν να κάνουν το Ιράν να κάνει βήματα προς τα πίσω με διάφορα ψηφίσματα, η χώρα μας έκανε ακόμη ένα βήμα προς τα εμπρός στον τομέα της πυρηνικής ανάπτυξης," είπε ο Αχμαντινετζάντ απευθυνόμενος σε Ισλαμιστές φοιτητές.

"Έχουμε ήδη εγκαταστήσει 3000 φυγόκεντρες συσκευές εμπλουτισμού ουρανίου και κάθε εβδομάδα εγκαθιστούμε ακόμη περισσότερες."

Η εγκατάσταση 3000 φυγόκεντρων συσκευών εμπλουτισμού ουρανίου ήταν ο μεσοπρόθεσμος στόχος της Τεχεράνης, τον οποίο ήλπιζε αρχικά να υλοποιήσει μέχρι τον Μάρτιο.

Οι πρόσφατες αναφορές των Ηνωμένων Εθνών διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της Τεχεράνης και αναφέρουν πως το Ιράν δεν έχει φτάσει ακόμη σε ένα τόσο μεγάλο αριθμό φυγοκεντρητών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στις 19 Αυγούστου το Ιράν είχε σε λειτουργία 1968 φυγοκεντρητές και αναμένετο σύντομα τα λειτουργήσει ακόμη 656.

Πηγή: Interactive Investor

Δεν υπάρχουν σχόλια: