Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2007

Σε εξέλιξη η φωτιά στον Πάρνωνα, σε ύφεση στην Αρκαδία

Σε εξέλιξη η φωτιά στον Πάρνωνα, σε ύφεση στην Αρκαδία

Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ στον Πάρνωνα παραμένει ακόμα σε εξέλιξη η οποία όμως έχει κατασβεστεί στο μεγαλύτερο μέρος της και παρουσιάζονται εξάρσεις ανάλογα με τους ανέμους και τις θερμοκρασίες ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της είναι έρπουσα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στην περιοχή παραμένουν και επιχειρούν για τον έλεγχο στην περίμετρο της πυρκαγιάς ισχυρές επίγειες δυνάμεις, πεζοπόρα τμήματα και 60 Γάλλοι πυροσβέστες ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας έκαναν ρίψεις από αέρος 14 αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα.

Στο Νομό Αρκαδίας οι πυρκαγιές στην Καρύταινα και στη Μεγαλόπολη βρίσκονται σε ύφεση. Υπό μερικό έλεγχο χαρακτηρίζονται οι πυρκαγιές στο νομό Ηλείας.

Στον Ταΰγετο και στην περιοχή Καστορίου στη Λούσινα βρίσκονται επίσης σε ύφεση οι πυρκαγιές, αλλά δεν μπορούν να θεωρηθούν υπό έλεγχο, κυρίως λόγω του δύσβατου του εδάφους που δεν επιτρέπει στις επίγειες δυνάμεις να πλησιάσουν την περίμετρο της πυρκαγιάς. Σήμερα, από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, εκδηλώθηκαν συνολικά σε όλη τη χώρα 16 πυρκαγιές, οι σοβαρότερες από τις οποίες ήταν στην Αλεξανδρούπολη που όμως τέθηκαν και οι δύο υπό μερικό έλεγχο.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: