Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2007

"Θα έπρεπε να ντρέπεται ο Λιλλήκας"

"Θα έπρεπε να ντρέπεται ο Λιλλήκας"

"Μοναδικό του κριτήριο οι προσωπικές του φιλοδοξίες"

Ο Γιώργος Λιλλήκας θα πρέπει να ντρέπεται γι’ αυτή του τη συμπεριφορά, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, σχολιάζοντας τις αναφορές Λιλλήκα περί λιποτακτών στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004.

Σε δηλώσεις του χθες από το Κελλάκι Λεμεσού, ο κ. Χριστόφιας κάλεσε παράλληλα τους φίλους, όπως είπε, με τους οποίους συγκυβερνούσε το ΑΚΕΛ μέχρι χθες «να μην κόψουν τα σχοινιά» και να έχουν υπόψη τους ότι μπορεί να χρειαστεί ο ένας τον άλλο.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε πως ο κ. Λιλλήκας «τώρα που έπρεπε να δώσει, να στηρίξει μια κρίσιμη και ιστορική απόφαση του κόμματός του, απευθύνεται στους ανθρώπους της Αριστεράς και τους καλεί να ψηφίσουν άλλον υποψήφιο».

«Οι προσωπικές φιλοδοξίες ανθρώπων που ασχολούνται με την πολιτική, αλλά και τη ζωή αν θέλετε, είναι και κατανοητές όταν είναι ευγενικές, είναι και αν θέλετε ένα μέσο ώθησης προς τα εμπρός. Λυπάμαι να παρατηρήσω όμως ότι η ασέβεια προς το λαό τον ίδιο, έστω και εάν απευθύνεται ο κ. Λιλλήκας στο λαό, και όταν το κριτήριο είναι προσωπικό, γιατί έτσι το κρίνω εγώ τουλάχιστον, η φιλοδοξία μετατρέπεται σε ματαιοδοξία και είναι πολύ επικίνδυνο», συμπλήρωσε.

Ο κ. Χριστόφιας, εκφράζοντας τη λύπη του για την απόφαση του Γιώργου Λιλλήκα να στηρίξει τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, είπε πως «ο λαός είναι το κριτήριο της αλήθειας, αυτός μας κρίνει, αυτό περιμένουμε εμείς τουλάχιστον και είμαι σίγουρος ότι θα αποδώσει τα δέοντα, κρίνοντας αυτήν την ενέργεια του κ. Λιλλήκα σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή».

Ερωτηθείς κατά πόσο θα επηρεαστεί η δική του υποψηφιότητα από την απόφαση Λιλλήκα, ο κ. Χριστόφιας απάντησε πως «μεγαθήρια του Κινήματος, όταν στάθηκαν απέναντι στο Κίνημα, ο κόσμος αυτός του Κινήματος, τον οποίον υπηρετεί εδώ και 80 χρόνια και πάνω, έγινε οδοστρωτήρας».

«Δεν φοβάμαι ότι θα επηρεάσει, θα ήταν καλύτερα να ήταν μαζί μας αλλά θα γνωρίσει, είμαι σίγουρος, τραυματικές εμπειρίες ο κ. Λιλλήκας, βάζοντας τα με τον κόσμο», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του κ. Λιλλήκα ότι δεν έχουν πείσει τα επιχειρήματα του ΑΚΕΛ και ότι συνταυτίζονται με αυτά του ΔΗΣΥ, ο κ. Χριστόφιας δήλωσε πως «αυτό είναι που ενοχλεί και θεωρείται από τους ανθρώπους του ΑΚΕΛ και εμάς τους ίδιους ύβρις κατά της δικής μας υποψηφιότητας και κατά της ηγεσίας του κόμματος και κατά του κόμματος».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εξέφρασε την ελπίδα όπως «οι φίλοι με τους οποίους συγκυβερνούσαμε μέχρι χθες να μην κόψουν τα σχοινιά» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να κατανοηθεί και από εκείνους και από εμάς και να είμαστε προσεκτικοί στις τοποθετήσεις μας και να πάψουν να είναι τόσο προκλητικοί».

«Είναι παράκληση που τους κάνω αλλά να μην νομίζουν ότι η υπεύθυνη στάση του ΑΚΕΛ, η διαχρονική, θα το κάνει να σιωπά. Θα υπερασπιστούμε το κόμμα μας και την υποψηφιότητα του και θα αγωνιστούμε να κερδίσει», είπε ο Δημήτρης Χριστόφιας, και κατέληξε: «θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι μπορεί να χρειαστεί ο ένας τον άλλο».

Πηγή: ikypros.com

1 σχόλιο:

monahikoslikos είπε...

Έχω τη γνώμη ότι άλλοι θα πρέπει να ντρέπονται και όχι ο Λιλλήκας.
Είναι φανερό ότι ο κ. Χριστόφιας έχει επιλέξει ρόλο Γκορμπατσώφ αλλά ελπίζω η επιλογή αυτή να μην έχει τις ίδιες ολέθριες συνέπειες για το ΑΚΕΛ όπως αυτές που είχε το ΚΚΣΕ.