Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2007

Ξεκινούν τα αντιπλημμυρικά έργα

Ξεκινούν τα αντιπλημμυρικά έργα

ΑΡΧΙΖΟΥΝ από αύριο (Δευτέρα) οι εργασίες για τα άμεσα αντιπλημμυρικά έργα στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές, όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Αύριο, θα μεταβούν στην Ηλεία 50 από τους εξειδικευμένους δασεργάτες που εργάζονται στην Πάρνηθα και από την Τρίτη θα ξεκινήσουν αντιδιαβρωτικά έργα στην Αρχαία Ολυμπία.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ ο Γιώργος Σουφλιάς, στο πλαίσιο των ενεργειών που γίνονται για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές αποφάσισε τα εξής:

«1. Σε ό,τι αφορά τα άμεσα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν στις πληγείσες περιοχές, με δεδομένο ότι οι μεγάλες τεχνικές εταιρείες που έχουν αναλάβει τα μεγάλα συγχρηματοδοτούμενα έργα στη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο δήλωσαν ότι μπορούν να προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες κατασκευών, ο κ. Σουφλιάς τους ζήτησε καταρχήν να αναλάβουν τα άμεσα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν σε ποταμούς και ρέματα των πληγέντων νομών. Οι συγκεκριμένες εργασίες θα ξεκινήσουν από αύριο.

2. Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των αντιδιαβρωτικών μέτρων, θα εφαρμοστεί στις πληγείσες περιοχές το σύστημα που εφαρμόζεται από το ΥΠΕΧΩΔΕ στην Πάρνηθα. Ήδη, με απόφαση του κ. Σουφλιά, 50 από τους εξειδικευμένους δασεργάτες που εργάζονται στην Πάρνηθα θα μεταβούν αύριο στην Ηλεία. Μετά από συνεννόηση του κ. Σουφλιά με τον κ. Βουλγαράκη, αυτοί οι εξειδικευμένοι δασεργάτες θα ξεκινήσουν από την Τρίτη τα αντιδιαβρωτικά έργα στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας υπό την εποπτεία του ΕΘΙΑΓΕ και της Δασικής Υπηρεσίας.

Σταδιακά μέσα στην εβδομάδα, άλλοι 100 εξειδικευμένοι δασεργάτες από την Πάρνηθα θα μεταβούν στην περιοχή. Με τη σταδιακή ολοκλήρωση των εργασιών στην Πάρνηθα, το σύνολο των δασεργατών που εργάζονται εκεί θα μεταβούν στους πληγέντες νομούς. Επειδή τα αντιδιαβρωτικά έργα είναι πολλά και οι εξειδικευμένοι δασεργάτες της χώρας δεν επαρκούν, τα συνεργεία θα ενισχυθούν με αποφάσεις των Δασικών Υπηρεσιών με εργαζόμενους από τους πληγέντες νομούς, οι οποίοι έτσι ταυτόχρονα θα εκπαιδευτούν σε αντιδιαβρωτικά έργα» .

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: