Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2007

Κυρίαρχος ο στρατός του Λιβάνου

Κυρίαρχος ο στρατός του Λιβάνου

Τον πλήρη έλεγχο του προσφυγικού στρατοπέδου του Ναρ ελ Μπαρέντ ανέκτησε ο στρατός του Λιβάνου μετά την μάχη που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής κατά την προσπάθεια των πολιορκημένων ισλαμιστών της Φατάχ αλ Ισλάμ να εξέλθουν από το στρατόπεδο.

«Η μάχη τελείωσε. Καταλάβαμε όλες τις θέσεις της Φατάχ αλ Ισλάμ. Οι περισσότεροι τρομοκράτες σκοτώθηκαν. Μερικοί μπορεί να ξέφυγαν αλλά τους καταδιώκει ο στρατός» δήλωσε στο Reuters λιβανέζος αξιωματούχος.

Στις μάχες σκοτώθηκαν πάνω από 30 ισλαμιστές και συνελήφθησαν γύρω στους 15 όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Το στρατόπεδο πολιορκούνταν από κυβερνητικές δυνάμεις από τις 20 Μαΐου

Δύο Λιβανέζοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στην μάχη, σύμφωνα με αναφορές.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν αποχωρήσει οι γυναίκες και τα παιδιά των μελών της Φατάχ αλ Ισλαμ μετά από συμφωνία με τις Αρχές του Λιβάνου. Όσοι παρέμειναν -μερικές δεκάδες εκτιμούν οι Αρχές- είχαν δηλώσει ότι θα αγωνιστούν μέχρι να πεθάνουν.

Οι ένοπλοι βρίσκονται σε συνεχή ένοπλη αντιπαράθεση με τον στρατό ο οποίος όμως δεν μπορεί να εισέλθει βάσει συμφωνίας με τους Παλαιστινίους που χρονολογείται από την δεκαετία του 1960.

Από τις συγκρούσεις έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 150 στρατιώτες, 120 ισλαμιστές και 42 πολίτες.

Το στρατόπεδο έχει στο μεγαλύτερο μέρος του καταστραφεί. Ζούσαν εκεί 40.000 πρόσφυγες αν και οι περισσότεροι έχουν διαφύγει σε άλλα στρατόπεδα από τις πρώτες μέρες των συγκρούσεων.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: