Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Απάντηση Καρατζαφέρη στον Αλαβάνο για τη δικτατορία

Απάντηση Καρατζαφέρη στον Αλαβάνο για τη δικτατορία

«Η ΔΙΚΗ μου συμμετοχή στο Κοινοβούλιο έβγαλε εκτός την ακροδεξιά, αλλά αν κάποιοι την επικαλούνται, στο τέλος θα την κάνουν δημοφιλή» είπε ο Γ. Καρατζαφέρης, ζητώντας το λόγο για να απαντήσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο, ο οποίος κατά την ομιλία του επέκρινε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για αναφορές του στη δικτατορία.

«Όλοι έχουν δικαίωμα σε συμπλέγματα και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Αλλά ας μην αναμοχλεύουμε το στείρο χθες, γιατί όταν κάποιοι στη δικτατορία πλούτιζαν, εγώ ήμουν στο ΕΑΤ - ΕΣΑ», είπε ο Γ. Καρατζαφέρης και συνέχισε λέγοντας πως ο ίδιος δεν επαίρεται ότι είναι ακροδεξιός, άλλοι επαίρονται ότι είναι ακροαριστεροί.

«Είμαι υπέρ του διαλόγου, της σύνθεσης και της Δημοκρατία και δεν επιτρέπω να χρησιμοποιεί κανείς ύβρεις και συκοφαντίες» . Πρόσθεσε μάλιστα ότι κάποιες ερωτήσεις που είχε κάνει στο Ευρωκοινοβούλιο - για τις οποίες χαρακτηρίστηκε σαν ακραίο - τις είχε ανασύρει από το αρχείο του κ. Αλαβάνου. Κατέληξε αναφέροντας πως «φασισμός είναι να μην σέβεται κανείς τις απόψεις του άλλου» .

Στον κ. Καρατζαφέρης απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Φ. Κουβέλης, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτα τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ. διότι - όπως είπε - επιτέθηκε στον κ. Αλαβάνο με αναντίστοιχες αναφορές. «Όταν κάποιοι απολάμβαναν τα καλά της Δικτατορίας, ο κ. Αλαβάνος επέλεξε να είναι στη Νομική και το Πολυτεχνείο» ανέφερε.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: