Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Ο Χάμιλτον προβάρει το στέμμα

Ο Χάμιλτον προβάρει το στέμμα

Επιβίωσε και βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο. Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο μεγάλος νικητής του Grand Prix της Ιαπωνίας, που διεξήχθη κάτω από καταρρακτώδη βροχή και ομίχλη στην πίστα του Φούτζι, ενώ σε συνδυασμό με την αποχώρηση του μεγάλου του αντιπάλου, Φερνάντο Αλόνσο, αύξησε στους δώδεκα τους βαθμούς της διαφοράς τους δύο εβδομάδες πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Formula 1. Ο Ισπανός παγκόσμιος πρωταθλητής στον 41ο γύρο (26 πριν το τέλος) είχε ατύχημα, αφού έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και προσέκρουσε στα προστατευτικά της πίστας με αποτέλεσμα να αποχωρήσει σε έναν αγώνα που τερμάτισαν μόλις 15 αυτοκίνητα.


Ο Χάικι Κοβαλάινεν τερμάτισε στη δεύτερη θέση με Renault, ενώ ο Κίμι Ραϊκόνεν με την άλλη Ferrari εκμεταλλευόμενος τις αποχωρήσεις και κάνοντας κάποιες προσπεράσεις έφτασε στην τρίτη θέση. Ο Βραζιλιάνος της Φεράρι Φελίπε Μάσα είχε στο φινάλε μία συγκλονιστική μονομαχία με τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα τον οποίο και κατάφερε τελικά να προσπεράσει τερματίζοντας στην έκτη θέση.


Ο επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου στη Σανγκάη, ενώ το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στις 21 Οκτωβρίου με το Grand Prix στο Ιντερλάγκος της Βραζιλίας.


Η τελική κατάταξη στο Grand Prix της Ιαπωνίας:


1. Λιούις Χάμιλτον (Αγγλία) McLaren

2. Χάικι Κοβαλάινεν (Φινλανδία) Renault

3. Κίμι Ράικονεν (Φινλανδία) Ferrari

4. Ντέιβιντ Κούλθαρντ (Αγγλία) Red Bull

5. Τζιανκάρλο Φιζικέλα (Ιταλία)

6. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία) Ferrari

7. Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Πολωνία) BMW Sauber

8. Βιταντόνιο Λιούτσι (Ιταλία) Toro Rosso


Η βαθμολογία των οδηγών


1. Λιούις Χάμιλτον 107

2. Φερνάντο Αλόνσο 95

3. Κίμι Ραϊκόνεν 90


Πηγή: 24sports.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: