Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Οι Ρώσοι εργαζόμενοι στις Ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Bushehr, εγκατέλειψαν εσπευσμένα το Ιράν

Οι Ρώσοι εργαζόμενοι στις Ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Bushehr, εγκατέλειψαν εσπευσμένα το Ιράν

Το προσωπικό των πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Bushehr αποχώρησε εσπευσμένα την Παρασκευή για τη Ρωσία. Η είδηση μεταδώθηκε από το αραβόφωνο πρακτορείο
Khorramshar, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από κάποια άλλη πηγή.

Το περιστατικό διέρρευσε από Άραβες που διέμεναν κοντά στον πυρηνικό αντιδραστήρα και έρχονταν αρκετά συχνά σε επαφή με τους Ρώσους υπαλλήλους.

Εάν η είδηση πράγματι ευσταθεί, τρία είναι τα υποθετικά σενάρια που σχετίζονται με αυτήν:

  1. Προέκυψε ακόμη μια κρίση στις συμφωνίες Ρωσίας-Ιράν σχετικά με τον πυρηνικό αντιδραστήρα στο Bushehr. Κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανό, από τη στιγμή που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται στις 16 Οκτωβρίου στην Τεχεράνη, όπου θα υπογράψει αρκετές συμφωνίες στην πυρηνικό τομέα μαζί με το Ιράν. Συγχρόνως η Μόσχα, μαζί με το Πεκίνο τάσσεται ενάντια στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στο Ιράν για τη συνέχιση της διαδικασίας απεμπλουτισμού ουρανίου.
  2. Η Μόσχα ή η Τεχεράνη έλαβαν πληροφορίες πως επίκειται σύντομα επίθεση από τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν και το προσωπικό απομακρύνθηκε προληπτικά.
  3. Η Ρωσία έχει πληροφορίες πως σύντομα το Ιράν θα εξαπολύσει πυραυλική επίθεση εναντίον του Ισραήλ ή αμερικανικών βάσεων στην περιοχή.
Πηγή: Debka

Δεν υπάρχουν σχόλια: