Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε επιθέσεις αυτοκτονίας στο Πακιστάν

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε επιθέσεις αυτοκτονίας στο Πακιστάν


Αξιωματούχοι στο Ισλαμαμπάντ και μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν σήμερα ότι 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 43 τραυματίστηκαν σε δύο βομβιστικές επιθέσεις στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι πραγματοποίησαν ένοπλοι προσκείμενοι στους Ταλιμπάν.

Στην πρώτη επίθεση στην πόλη Μπανού,καμικάζι προκάλεσε την έκρηξη βόμβας το πρωί με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 και να τραυματιστούν 31 άτομα,ανέφεραν αξιωματούχοι.Εκρηκτικός μηχανισμός που ήταν τοποθετημένος σε ένα ανοικτό φορτηγό σε περιοχή 100 χιλιόμετρα βορειότερα εξερράγη αργότερα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 2 και να τραυματιστούν 12 άτομα,μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Dawn.

Στην πρώτη επίθεση σκοτώθηκαν επιτόπου 4 αστυνομικοί,10 άμαχοι και ο καμικάζι ενώ λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του ένας ακόμη άμαχος.

Νοσοκομειακές πηγές δεν έχουν ακόμη διευκρινίσει εάν άνδρας η γυναίκα πραγματοποίησε την επίθεση αφού τα διαμελισμένα σώματα καθιστούν δύσκολο το εργο της αναγνώρισης.Ομως η συμμετοχή γυναικών καμικάζι στις επιθέσεις αυτοκτονίας στο Πακιστάν,που τα τελευταία χρόνια είναι ολοένα και συχνότερες,είναι κάτι το εξαιρετικά σπάνιο.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: