Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Ο Μπόλτον ζητά αεροπορική επίθεση στο Ιράν

Ο Μπόλτον ζητά αεροπορική επίθεση στο Ιράν

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Τζον Μπόλτον δήλωσε το Σάββατο πως η διπλωματία απέτυχε να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και συμβούλευσε την Ουάσινγκτον να σκεφτεί σοβαρά την πιθανότητα στρατιωτικής δράσης.

Ο Μπόλτον, ο οποίος μιλούσε κατά τη διάρκεια συνάντησης του με το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Συντηρητικών της Βρετανίας, δήλωσε πως ο χρόνος τελειώνει και σύντομα το Ιράν θα ικανοποιήσει τις πυρηνικές του φιλοδοξίες.

"Η ζωή έχει να κάνει με επιλογές και βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επιλογή της στρατιωτικής δράσης. Δεν είναι ελκυστική επιλογή, αλλά μετά από τέσσερα άγονα χρόνια διπλωματικού αγώνα, είναι καιρός να επανεξετάσουμε τις επιλογές μας. Δεν νομίζω να έχουμε άλλη εναλλακτική επιλογή," είπε ο Μπόλτον.

"Εάν η επιλογές είναι ανάμεσα σε ένα Ιράν με πυρηνικά όπλα και στη χρήση βίας για την παρεμπόδιση ενός τέτοιου ενδεχόμενου, τότε πρέπει να σκεφτούμε την πραγματοποίηση περιορισμένων αεροπορικών επιδρομών εναντίον των πυρηνικών τους εγκαταστάσεων," πρόσθεσε ο Μπόλτον.

"Εάν επρόκειτο να επιτεθούμε στο Ιράν, αυτό θα έπρεπε να συνοδευόταν με αλλαγή του καθεστώτος. Αυτό θα έστελνε το μήνυμα πως δεν επιτεθόμαστε στον ιρανικό λαό, αλλά στο πρόγραμμα απόκτησης πυρηνικών όπλων."

Πηγή: YnetNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: