Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Α. Διαμαντοπούλου: «Δεν θα είμαι υποψήφια»

Α. Διαμαντοπούλου: «Δεν θα είμαι υποψήφια»

ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ της να μην είναι υποψήφια για το αξίωμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε το απόγευμα η βουλευτής Α΄ Αθηνών του κόμματος και πρώην Επίτροπος της ΕΕ κα Άννα Διαμαντοπούλου.

Η κα Διαμαντοπούλου στη δήλωσή της επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που στα 33 χρόνια ύπαρξης του ΠΑΣΟΚ πλανάται το φάντασμα της διάσπασης πάνω από την παράταξη, αιτιολογώντας δε την απόφασή της να μην είναι υποψήφια ανέφερε ότι η εσωκομματική πόλωση που δημιουργήθηκε δεν επιτρέπει πραγματική αντιπαραβολή ιδεών και θέσεων πάνω στις τομές και αλλαγές της ελληνικής κοινωνίας και δεν επιτρέπει περιθώρια για την υπέρβαση του αυτονόητου και του γενικού.

«Αυτό δεν με εκφράζει. Θέλω να συμβάλω στην πολιτική με τη λύση και όχι με το πρόβλημα», είπε η κα Διαμαντοπούλου και τόνισε ότι θα εργαστεί για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ γιατί αυτό είναι το κρίσιμο σημείο αυτή τη στιγμή.

Τέλος,η κα Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για κλίμα εσωστρέφειας και απαισιοδοξίας στο ΠΑΣΟΚ,που βασίστηκε σε συμπεριφορές «που δεν αρμόζουν σε ένα ιστορικό κόμμα εξουσίας».

Η δήλωση της κας Διαμαντοπούλου έχει ως εξής:

«Από την επομένη των εκλογών μίλησα για αυτογνωσία και αυτοσυγκράτηση. Ακολούθησε πόλωση και άγονη αντιπαράθεση. Είναι η πρώτη φορά στα 33 χρόνια του ΠΑΣΟΚ που ακόμη και το φάντασμα της διάσπασης πλανάται πάνω από την παράταξη. Οι εξελίξεις δημιούργησαν ένα κλίμα εσωστρέφειας και απαισιοδοξίας. Βασισμένο σε συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε ένα ιστορικό κόμμα, σε ένα κόμμα εξουσίας. Η πόλωση δεν επιτρέπει πραγματική αντιπαραβολή ιδεών και θέσεων πάνω στις μεγάλες τομές και αλλαγές της ελληνικής κοινωνίας. Δεν επιτρέπει περιθώρια για την υπέρβαση του αυτονόητου και του γενικού. Αυτό δεν με εκφράζει.

Θέλω να συμβάλλω στην πολιτική με την λύση και όχι με το πρόβλημα. Θέλω να δουλέψω για την ενότητα μαζί με όλους γιατί αυτό είναι το κρίσιμο σημείο αυτή τη στιγμή. Θέλω την επόμενη μέρα να αγωνιστώ για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ. Για ένα ριζοσπαστικό ΠΑΣΟΚ, ένα ΠΑΣΟΚ νίκης. Γιαυτό και δεν θα είμαι υποψήφια».

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: