Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Ο Ευ.Μεϊμαράκης συναντήθηκε με τον Τ.Παπαδόπουλο

Ο Ευ.Μεϊμαράκης συναντήθηκε με τον Τ.Παπαδόπουλο

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος έφθασε το πρωί στην Κύπρο για να εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στον εορτασμό της 47ης επετείου της Κυπριακής Δημοκρατίας, έγινε δεκτός από τον Κύπριο πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο.
Οι κύριοι Παπαδόπουλος και Μεϊμαράκης αντάλλαξαν απόψεις για το κυπριακό και την αμυντική συνεργασία Ελλάδας -Κύπρου.

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι οι δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου είναι άριστοι, όπως άριστη είναι και η συνεργασία των δύο χωρών προς την κατεύθυνση της επιδίωξης λύσης του Κυπριακού, η οποία θα οδηγήσει στην επανένωση του νησιού.
Για μας τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, η επέτειος της Κυπριακής Ανεξαρτησίας είναι «μια ξεχωριστή επέτειος και θέλουμε με την παρουσία μας εδώ να δώσουμε το μήνυμα προς όλους, ότι οι δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου ήταν, είναι και παραμένουν άριστοι».

Ο κ. Μεϊμαράκης ευχαρίστησε τόσο την Κυπριακή Δημοκρατία όσο και τον Κυπριακό λαό για τη μεγάλη συμπαράσταση στην Ελλάδα στις πυρκαγιές του καλοκαιριού.
Ο Έλληνας υπουργός θα παρακολουθήσει την στρατιωτική παρέλαση της Εθνικής Φρουράς, θα έχει συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογο του Χριστόδουλο Πασιαρδή και θα επισκεφθεί στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: