Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Ο Πούτιν θα διεκδικήσει ξανά την πρωθυπουργία

Ο Πούτιν θα διεκδικήσει ξανά την πρωθυπουργία

Ο ΡΩΣΟΣ πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι θα ηγηθεί του φιλικού προς το Κρεμλίνο κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» στις βουλευτικές εκλογές, που θα γίνουν τον Δεκέμβριο, και επίσης άφησε να εννοηθεί ότι μετά τις προεδρικές εκλογές, που θα γίνουν με την σειρά τους εντός του 2008, εκείνος θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία.

«Με αναγνώριση αποδέχομαι την πρόταση να ηγηθώ των ψηφοδελτίων του συνδυασμού «Ενωμένη Ρωσία» στις βουλευτικές εκλογές, που θα γίνουν την 2α Δεκεμβρίου», δήλωσε σήμερα στη Μόσχα στο πλαίσιο του συνεδρίου του κόμματος αυτού ο ρώσος πρόεδρος.

«Το να ηγείσαι της κυβέρνησης είναι μία απόλυτα ρεαλιστική πρόταση, αλλά ακόμα είναι πρόωρο να σκεφθούμε πάνω σε αυτό», σημείωσε ο κ. Πούτιν. «Επειδή προηγείται χρονικώς αυτού να κερδίσει τις εκλογές για την νέα Δούμα ο συνδυασμός της «Ενωμένης Ρωσίας» και έπεται η ανάδειξη στην προεδρία μιάς έντιμης προσωπικότητας, ικανής, αποτελεσματικής, σύγχρονης, με την οποία μπορεί να γίνει συνεργασία σε «δίδυμη» πολιτική σχέση», σημειώθηκε επίσης από τον κ. Πούτιν.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ρωσικό Σύνταγμα είναι αδύνατον για τον κ. Πούτιν να θέσει την άνοιξη του 2008 προεδρική υποψηφιότητα, μετά από δύο διαδοχικές θητείες του στο ανωτέρω αξίωμα.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: