Δευτέρα 23 Ιουλίου 2007

Οι Ταλιμπάν παρατείνουν το τελεσίγραφο της εκτέλεσης των ομήρων για ακόμη 24 ώρες

Οι Ταλιμπάν παρατείνουν το τελεσίγραφο της εκτέλεσης των ομήρων για ακόμη 24 ώρες

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Yousuf Ahmadi ανακοίνωσε απόψε πως το τελεσίγραφο για την εκτέλεση των 23 Νοτιοκορεατών ομήρων παρατείνεται για ακόμη 24 ώρες.

Οι Ταλιμπάν απειλούν αναεκτελέσουν τους ομήρους, αν οι αφγανικές αρχές δεν απελευθερώσουν 23 κρατούμενους Ταλιμπάν. Η διορία που έθεσαν έληγε σήμερα στις 7:00 τοπική ώρα.

Μετά τη λήξη της διορίας, ο Ahmadi δήλωσε πως αποφάσισαν να την παρατείνουν για ακόμη 24 ώρες, επείδή πιθανότατα η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί τους.

Οι 23 Νοτιοκορεάτες απήχθησαν το απόγευμα της Τρίτης από ένοπλους Ταλιμπάν.

Ο αφγανικός στρατός, σε συνεγασία με τις συμμαχικές δυνάμεις υπό την εποπτεία των Αμερικανών, σχεδίαζαν επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων. Οι Ταλιμπάν απέιλησαν πως αν πραγματοποιηθεί μια τέτοια επιχείρηση, οι όμηροι θα εκτελεστούν.

Αξιωματούχοι από τη Νότιο Κορέα με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών της χώρας, αφίχθησαν την Κυριακή στην Καμπούλ για να διευκολύνουν την προσπάθεια απελευθέρωσης των ομοεθνών τους.

Οι Ταλιμπάν απαίτησαν ακόμη την απόσυρση των 200 Νοτιοκορεατών στρατιωτών που βρίσκονται στο Αφγανιστάν, μολονότι η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας ανακοίνωσε πως οι στρατιώτες θα αποσυρθούν στα τέλη του 2007, όπως έχει ήδη προγραμματιστεί.

Παραπομπή




Δεν υπάρχουν σχόλια: