Δευτέρα 23 Ιουλίου 2007

Το προξενείο πολιτογραφεί Ελληνες ως Τούρκους!

Το προξενείο πολιτογραφεί Έλληνες ως Τούρκους!


ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ με τη σφραγίδα του τουρκικού κράτους χορηγείται τουρκική εθνότητα

Σαφέστατη παρέμβαση εκτουρκισμού της μουσουλμανικής μειονότητας επιχειρεί, όχι κάποιος οργανισμός ή κάποια μη κυβερνητική οργάνωση της γείτονος, αλλά το ίδιο το τουρκικό προξενείο, το οποίο χορηγεί πιστοποιητικά που κατοχυρώνουν τουρκική εθνότητα σε μουσουλμάνους Ελληνες πολίτες.

Το συγκεκριμένο έγγραφο αναφέρει για τον συγκεκριμένο πολίτη για τον οποίο εκδόθηκε ότι «όπως φαίνεται παραπάνω η διεύθυνση και η ταυτότητα του κατόχου πιστοποιεί τη δυτικοθρακιώτικη καταγωγή του και ότι προέρχεται από το Τουρκικό Εθνος».

Το έγγραφο, που έχει ημερομηνία 24 Απριλίου του 2007, δεν το υπογράφει κάποιος τυχαίος υπάλληλος, αλλά ο βοηθός πρέσβη (πρόξενος) Οζγιούρ Σαχίν. Και μάλιστα σε επίσημο έγγραφο με την ένδειξη Τουρκική Δημοκρατία (T.C.), Προξενείο Κομοτηνής.

Από την άλλη πλευρά έχει μια ιδιαίτερη σημασία το κείμενο της βεβαίωσης όπου αναγράφονται τα εξής:

«Οι παραμένοντες ζώντες στη Δ. Θράκη, με βάση την ανταλλαγή ομοεθνών μας, μέχρι πρότινος κατεγράφοντο στα Μητρώα-Ταυτότητες-Διαβατήρια με βάση το Τουρκικό Αλφάβητο. Από το 1991 η Ελλάδα ζήτησε από τον ΟΗΕ την καθιέρωση ελληνικών και λατινικών χαρακτήρων. Ετσι φαίνονται οι διαφορές στα επώνυμα και στα ονόματα.

Για την αποφυγή λαθών οι παλιές γραφές είναι εντός παρενθέσεων. Το παρόν πιστοποιητικό εκδόθηκε για χρήση σε υπηρεσίες».

Το ερώτημα είναι για ποιες υπηρεσίες. Προφανώς όχι του ελληνικού κράτους αφού εκεί αρκεί η ελληνική ταυτότητα. Σε ευθεία παρέμβαση το τουρκικό κράτος επιχειρεί να δώσει εθνότητα σε Έλληνες πολίτες ώστε να παίζει τα γνωστά δικά του παιχνίδια στην περιοχή.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: