Δευτέρα 23 Ιουλίου 2007

Συγχαρητήρια για την εκλογική του νίκη απέστειλε ο Σαρκοζί στον Τούρκο πρωθυπουργό.

Συγχαρητήρια για την εκλογική του νίκη απέστειλε ο Σαρκοζί στον Τούρκο πρωθυπουργό.


Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον οποίο και συνεχάρη για "την αξιοσημείωτη νίκη του" στις εκλογές της Κυριακής και τον διαβεβαίωσε ότι ελπίζει να συνεχίσουν τις "μεταξύ τους σχέσεις εμπιστοσύνης", παρά "τις διαφορές" τους, ανακοινώθηκε από τη γαλλική προεδρία.

Ο γάλλος πρόεδρος, που είναι ένας από τους πλέον εχθρικούς προς την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ ευρωπαίους ηγέτες, τηλεφώνησε στον κ. Ερντογάν "και του ανέφερε τη βαθύτατη ικανοποίησή του για την αξιοσημείωτη νίκη του" ανέφερε ο εκπρόσωπος της γαλλικής προεδρίας, Νταβίντ Μαρτινόν.

Υπενθυμίζεται ότι το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του κ. Ερντογάν κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές της Κυριακής συγκεντρώνοντας το 46% των ψήφων.

Ο κ. Σαρκοζί "του ευχήθηκε μεγάλη επιτυχία για τα επόμενα πέντε χρόνια της πρωθυπουργίας του και του ανέφερε ότι υπολογίζει στις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ τους παρά τις διαφορές που μπορεί να έχουν η Τουρκία και η Γαλλία", πρόσθεσε καταλήγοντας ο εκπρόσωπος της γαλλικής προεδρίας.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: