Δευτέρα 23 Ιουλίου 2007

Το πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία παραμένει ρευστό δηλώνει ο εκπρόσωπος

Το πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία παραμένει ρευστό δηλώνει ο εκπρόσωπος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βασίλης Πάλμας, δήλωσε ότι παρά την αύξηση των ποσοστών του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, στις χθεσινές εκλογές, παραμένει η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού στην Τουρκία, αφού είναι ακόμα ανοικτό το ζήτημα της εκλογής προέδρου, για το οποίο ο Πρωθυπουργός θα πρέπει σε διάστημα ενός μηνός να προβεί σε συνεργασίες και συνεταιρισμούς. Αν δεν το πετύχει, είπε, θα διαλυθεί εκ νέου η Βουλή και θα προκηρυχθούν εκλογές.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ.Πάλμας ανέφερε ότι η πολιτική ρευστότητα και η αβεβαιότητα επηρεάζουν το Κυπριακό, αφού δεν αφήνουν την Άγκυρα να συγκεντρωθεί στο θέμα αυτό, καθώς και το Κουρδικό.

Μια ήρεμη πολιτική κατάσταση, είπε, και μια κυβέρνηση που μπορεί απερίσπαστη να χαράξει πολιτική και να λαμβάνει αποφάσεις, ασφαλώς και δημιουργεί καλύτερα δεδομένα και καλύτερες συνθήκες. Δυστυχώς, πρόσθεσε, αυτό δεν μπορούμε να το εισπράξουμε.

Ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης στον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει ο στρατός στην Τουρκία και τις έντονες θέσεις του στο Κυπριακό.

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε επικίνδυνο το γεγονός ότι εισήλθε στην Εθνοσυνέλευση το ακροδεξιό κόμμα της εθνικιστικής δράσης των Γκρίζων Λύκων. Μετά την εξέλιξη αυτή, είπε ο κ.Πάλμας, ο Ερντογάν ενδεχομένως να αντιμετωπίσει με πιο σκληρό τρόπο τα εθνικά ζητήματα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την ακραία εθνικιστική τους πολιτική.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: