Δευτέρα 23 Ιουλίου 2007

Ο ηγέτης των Κούρδων ανταρτών αναμένει τουρκική επίθεση

Ο ηγέτης των Κούρδων ανταρτών αναμένει τουρκική επίθεση

Ο ηγέτης των Κούρδων ανταρτών που εδρεύουν στο Βόρειο Ιράκ Murat Karayilan, δήλωσε πως περιμένει μια μεγάλη επιχείρηση του τουρκικού στρατού στο Ιράκ, πολύ σύντομα. Αρνήθηκε τις κατηγορίες της Άγκυρας πως το ΠΚΚ χρησιμοποιεί το Βόρειο Ιράκ ως ορμητήριο για να εξαπολύει επιθέσεις στα εδάφη της Τουρκίας και προειδοποίησε πως οι μαχητές του είναι έτοιμοι για μάχη.

"Η ημέρα της τουρκικής επίθεσης είναι πολύ κοντά. Είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε και να υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας. Ο τουρκικός στρατός δεν μπορεί να κινηθεί με ευκολία στους ορεινούς όγκους του Βορείου Ιράκ."

Ο Τούρκος πρωθυπουργός απείλησε πως η Τουρκία θα εισβάλει στο Ιράκ για να εξολοθρεύσει τους Κούρδους αντάρτες άν οι συνομιλίες που θα έχει μετά τις εκλογές με το Ιράκ και τις ΗΠΑ δεν επίφέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Στο διάγγελμά του μετά τη νίκη του κόμματός του στις εκλόγές, δήλωσε πως "στον αγώνα μας ενάντια στους αυτονομιστές τρομοκράτες, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αυτό που πρέπει την κατάλληλη στιγμή."

Ο Murat Karayilan κατηγόρησε την Τουρκία μια εισβολή της στο Βόρειο Ιράκ θα έχει ως κύριο στόχο να παρεμποδίσει τους Κούρδους του Ιράκ από το να θέσουν οριστικά υπό τον έλεγχό τους την πλούσια σε πετρέλαια περιοχή του Κιρκούκ, κάτι που απεύχεται η Άγκυρα.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: