Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007

Η Χαμάς προειδοποιεί το Ισραήλ: 50 000 Παλαιστίνιοι θα υπερασπιστούν τη Γάζα

Η Χαμάς προειδοποιεί το Ισραήλ: 50 000 Παλαιστίνιοι θα υπερασπιστούν τη Γάζα

Πενήντα χιλιάδες ένοπλοι Παλαιστίνιοι και εκατοντάδες βομβιστές αυτοκτονίας είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν μια ισραηλινή εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε χθες αξιωματούχος της Χαμάς.

Το Ισραήλ απειλεί με μεγάλης έκτασης εισβολή στη Γάζα για να σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών εναντίον του, εφόσον οι αεροπορικές προσβολές δεν επέφεραν μέχρι στιγμής τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δηλώνουν πως μια τέτοια επιχείρηση θα προκαλέσει μεγάλες απώλειες και στις δύο πλευρές.

Ο Nizar Rayyan, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς υποσχέθηκε στους Ισραηλινούς πως θα έχουν τεράστιες απώλειες αν αποτολμήσουν μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Rayyan δήλωσε πως 50 000 ένοπλοι Παλαιστίνιοι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους Ισραηλινούς και 400 βομβιστές αυτοκτονίας ζωσμένοι με εκρηκτικά είναι θα επιτεθούν στα ισραηλινά στρατεύματα και άρματα.

"Οι ηγέτες της Χαμάς ξαφνιάστηκαν όταν 200 γυναίκες προσφέρθηκαν να ζωστούν με εκρηκτικά για να αντιμετωπίσουν τα ισραηλινά άρματα," προσθεσε ο Rayyan.

Οι Ισραηλινοί εκτιμούν πως η Χαμάς, η οποία έχει υπό την έλεγχο της τη Λωρίδα της Γάζας από τον Ιούνιο, έχει στη διάθεση της πέραν των 20 000 μαχητών που φέρουν ελαφρύ οπλισμό.

Η Χαμάς χρηματοδοτείται από το Ιράν και πιστεύεται πως έχει αναπτύξει τακτικές πολέμου ανάλογες με εκείνες της Χεσπολλάχ, η οποία προκάλεσε αρκετές απώλειες και ξάφνιασε το Ισραήλ κατά τον περσινό πόλεμο του Λιβάνου.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δηλώνουν πως το Ισραήλ δεν σκέφτεται μια εισβολή στη Γάζα κατά το άμεσο μέλλον, αφήνουν όμως ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πηγή: Gulf Times


Δεν υπάρχουν σχόλια: