Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007

Η Συρία κατηγορεί το Ισραήλ πως εφευρίσκει προφάσεις για πόλεμο

Η Συρία κατηγορεί το Ισραήλ πως εφευρίσκει προφάσεις για πόλεμο

Η ΔΑΜΑΣΚΟΣ κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ πως εφευρίσκει προφάσεις για πόλεμο, διαδίδοντας ψευδείς πληροφορίες για ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που είχε στόχο σημεία συγκέντρωσης όπλων μαζικής καταστροφής.

Ο Σύρος αντιπρόεδρος Φαρούκ αλ Σάαρα τόνισε πως η χώρα του δεν επιθυμεί πόλεμο «ούτε στο άμεσο, ούτε και στο απώτερο μέλλον».

«Οι Ισραηλινοί μηχανεύονται καταστάσεις έτσι ώστε να δικαιολογήσουν μία μελλοντική τους επίθεση. Παίζουν με την κοινή γνώμη για να την παραπλανήσουν», τόνισε ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας τις πληροφορίες ως αβάσιμες.

«Όλα όσα θρυλούνται και δημοσιεύονται για την επίθεση αυτή είναι εσφαλμένα κι αποτελούν τμήμα του ψυχολογικού πολέμου, ο οποίος όμως δεν θα ξεγελάσει τη Συρία», τόνισε ο Σάαρα στους δημοσιογράφους μετά την συνάντησή του με τον ιρακινό ομόλογό του Αντέλ Αμπντούλ Μάχντι.

Η Δαμασκός τονίζει πως η ισραηλινή επίθεση πραγματοποιήθηκε σε άδεια περιοχή, έπειτα από τον εντοπισμό κι εγκλωβισμό των μαχητικών αεροσκαφών από το αντιαεροπορικό σύστημα της Συρίας. Αμερικανοί αξιωματούχοι συνδέουν την επιδρομή στις υποψίες των Ισραηλινών για πιθανή πυρηνική συνεργασία ανάμεσα στη Συρία και στη Βόρειο Κορέα.

Ο Σάαρα τόνισε επίσης πως έτερος στόχος της επίθεσης ήταν να τονωθεί το ηθικό του ισραηλινού στρατού, ο οποίος πέρυσι απέτυχε να συντρίψει το κίνημα της Χεζμπολάχ κατά την αποτυχημένη εισβολή του στον Λίβανο. «Όμως αυτό που χρειάζεται να αποκατασταθεί είναι τα μυαλά των Ισραηλινών, μόνον τότε θα δημιουργηθεί μία πραγματική ευκαιρία για την ειρήνευση», τόνισε εμφατικά ο Σύρος αντιπρόεδρος.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: