Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007

Επιχείρηση αποδόμησης του ΛΑΟΣ σχεδιάζει η ΝΔ

Επιχείρηση αποδόμησης του ΛΑΟΣ σχεδιάζει η ΝΔ

Με κεντρικό στόχο την αποδόμηση του ΛΑΟΣ θα κινηθεί η ΝΔ μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που αναμένεται να λάβει το βράδυ της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.

Η εκλογή του Δημήτρη Σιούφα στην προεδρία του Κοινοβουλίου με 158 ψήφους, αντί των αναμενόμενων 162, και η κίνηση του Γιώργου Καρατζαφέρη να δηλώσει ότι οι βουλευτές του κόμματός του ψήφισαν τον κ. Σιούφα προκάλεσε τις πρώτες παρενέργειες στην ΚΟ της ΝΔ, καθώς ξαφνικά άρχισαν τα σενάρια για τους βουλευτές της ΝΔ και οι συζητήσεις για το ποιοι μπορεί να είναι οι ύποπτοι των «διαρροών».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο, παρότι δεν θα μαθευτεί -τουλάχιστον σύντομα- τι πραγματικά συνέβη σε αυτή την ψηφοφορία, σε κάθε περίπτωση επικοινωνιακά ο κ. Καρατζαφέρης πέτυχε το στόχο του και διακηρύσσει σε υψηλούς τόνους ότι η δική του ΚΟ είναι συμπαγής και ήταν συνειδητή η επιλογή του κόμματος να υπερψηφιστεί ο κ. Σιούφας.

Την ίδια ώρα, στη Ρηγίλλης επιχειρούν να πείσουν ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έστησε μια μεγάλη μπλόφα στην πλειοψηφία. «Δήλωσε ότι θα δώσει και τις δέκα ψήφους του και τελικά έδωσε τις έξι, για να θολώσει τα νερά» λέει στα Νέα κορυφαίο κομματικό στέλεχος.

Ειδικό ρόλο στην επιχείρηση αποσυντονισμού των κινήσεων του ΛΑΟΣ θα έχει ο νέος πρόεδρος της Βουλής Δ.Σιούφας, ο οποίος θα επιχειρήσει να σταματήσει εν τη γενέσει τους διάφορες ενέργειες που ενδεχομένως θα δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα.

Σε αυτή την προσπάθεια θα έχει σημαντικό ρόλο και ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ.Σούρλας, που έχει ερείσματα στους οπαδούς και ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ. Η απόφαση δε, να οριστεί ο βουλευτής Π.Παναγιωτόπουλος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εντάσσεται επίσης στο πλαίσιο της αποδόμησης του ΛΑΟΣ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, λίγες ώρες προτού αρχίσει η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, κυκλοφορούσε έντονα στο παρασκήνιο η πληροφορία ότι ο κ. Καρατζαφέρης ετοιμάζει μία ακόμη «έκπληξη» στην κυβέρνηση, μετά την κίνηση με τον κ. Σιούφα.

Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούσαν στο παρασκήνιο, ο κ. Καρατζαφέρης, μετά και την απόσυρση του βιβλίου Ιστορίας της Στ' Δημοτικού, θα δώσει «ψήφο ανοχής» στην κυβέρνηση κατά την ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Εάν κάτι τέτοιο όντως συμβεί, αναμένεται να δημιουργήσει πρόβλημα στη στρατηγική της ΝΔ.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: