Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση από τον Γιώργο Παπανδρέου

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση από τον Γιώργο Παπανδρέου

Απαντώντας στις προγραμματικές δηλώσεις Καραμανλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε δριμεία κριτική για τις οικονομικές εξαγγελίες της κυβέρνησης και κατέστησε σαφές ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος τελείωσε στην προηγούμενη Βουλή.

«Το ΠΑΣΟΚ θα ασκήσει προγραμματική αντιπολίτευση», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στο βήμα της Βουλής. Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να δεσμευθεί ότι δεν θα αυξήσει τον ΦΠΑ, ενώ άσκησε κριτική στην απόφαση του υπουργείου Οικονομίας να καταργήσει το φόρο κληρονομιάς, λέγοντας ότι «πρόκειται για δώρο» σε φορολογούμενους που δεν το έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, χαρακτήρισε υποσχέσεις χωρίς αξία τα περί μη αύξησης των ορίων ηλικίας ή μείωσης των συντάξεων στο θέμα της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού.

Αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι όσον αφορά στον ΟΤΕ αλλά και στην Ολυμπιακή δεν θα επιτρέψει να περάσουν στα χέρια ξένων πολυεθνικών εταιρειών.

Σχετικά με το σκάνδαλο των ομολόγων, ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής για το θέμα των ομολόγων, κατηγορώντας την κυβέρνηση για συγκάλυψη της υπόθεσης με την μετακίνηση προσώπων από υπουργεία.

Για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ έκλεισαν το ζήτημα με τους χειρισμούς τους στην προηγούμενη Βουλή. «Η Αναθεώρηση του Συντάγματος από αυτή τη Βουλή είναι νεκρό γράμμα» είπε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να σημειώσει την ισχνή πλειοψηφία που διαθέτει η κυβέρνηση, ενώ χαρακτήρισε πυροτέχνημα το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Αναφερόμενος στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών αιφνιδιασμών σε πολλά μέτωπα, όπως τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, τις προκλήσεις σε βάρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και το θέμα της ΠΓΔΜ» και επανέλαβε την πρότασή του για εθνική συνεννόηση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: