Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007

Το Ιρανικό Κοινοβούλιο χαρακτήρισε τον αμερικανικό στρατό και την CΙΑ ως τρομοκρατικές οργανώσεις

Το Ιρανικό Κοινοβούλιο χαρακτήρισε τον αμερικανικό στρατό και την CΙΑ ως τρομοκρατικές οργανώσεις

Το Ιρανικό Κοινοβούλιο κατέταξε σήμερα τον αμερικανικό στρατό και την CΙΑ ως τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σε ανακοίνωση του Κοινοβουλίου αναφέρεται πως ο Αμερικανικός στρατός κατέχει το ρεκόρ στις τρομοκρατικές ενέργειες με τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι με πυρηνικά όπλα. Ταυτόχρονα, η CIA είναι αναμεμειγμένη στην δημιουργία τρομοκρατικών δικτύων και στην εκπαίδευση τρομοκρατών σε όλο τον κόσμο.

"Ο βομβαρδισμός της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι με πυρηνικά όπλα και ο βομβαρδισμός των Βαλκανίων, του Αφγανιστάν και του Ιράκ με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, η κήρυξη πολέμου στο Βιετνάμ, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, καθώς και η υποστήριξη που παρέχουν στο Ισραήλ στους πολέμους του εναντίον των Παλαιστινίων και του λαού του Λιβάνου, είναι τα επιτεύγματα του αμερικανικού στρατού και της CIA," ανέφερε η ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση αναφερόταν επίσης πως υποστήριξαν τον Ιρακινό δικτάτορα Σάνταμ Χουσέιν , τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η ΜΚΟ (Mujahideen Khalq Organization), η Αλ Κάιντα και οι Ταλιμπάν και εγκατέστησαν μυστικές φυλακές στην Ευρώπη. Η CIA κατέχει επίσης το ρεκόρ για την απάνθρωπη μεταχείριση των κρατουμένων στις φυλακές του Γκουαντάναμο στην κουβα και του Αμπού Γκράιμπ στο Ιράκ.

Επισημαίνεται επίσης πως οι πρακτικές του αμερικανικού στρατού και της CIA κατατάσσονται στις τρομοκρατικές πράξεις και αντίκεινται στη διεθνή νομιμότητα.

"Εμείς, οι εκπρόσωποι του ένδοξου Ιρανικού Έθνους καταδικάζουμε τις ενέργειες του αμερικανικού στρατού, ιδιαίτερα στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και καλούμε τα Ηνωμένα Έθνη να επέμβουν στο παγκόσμιο πρόβλημα των αμερικανικών φυλακών στο Γκουαντάναμο, στο Αμπού Γκράιμπ και στις μυστικές φυλακές που υπάρχουν σε άλλες χώρες."

Πηγή: Ιslamic Republic News Agency

2 σχόλια:

Pan είπε...

Άντε μετά από αυτή την λίστα όλη να χαρακτηρίσεις βάρβαρους τους Ιρανούς μουλάδες.

news_agency_online είπε...

Ο χαρακτηρισμός "βάρβαρος" έχει χάσει τη σημασία του προ πολλού.

Η κυβέρνηση Μπους έχει συνεισφέρει τα μάλα σε αυτό.

Μπροστά τους οι Ιρανοί φαντάζουν νήπια που παιχνιδίζουν ανέμελα.