Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007

Αλ. Αλαβάνος: «Η κυβέρνηση είναι μειοψηφία στον ελληνικό λαό»

Αλ. Αλαβάνος: «Η κυβέρνηση είναι μειοψηφία στον ελληνικό λαό»

Με ευχαριστήριο μήνυμα προς τους νέους και τις νέες που έδωσαν τη δυνατότητα αυξημένης κοινοβουλευτικής παρουσίας, ξεκίνησε την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.

«ΣΑΝ ΝΑ μην έγινε τίποτα, σαν να μην έγιναν εκλογές ήταν η ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος ανακοίνωσε εκλογές για σοβαρό εθνικό λόγο», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μειοψηφία μέσα στον ελληνικό λαό είναι η κυβέρνηση και συμπεριφέρεται σαν κυβέρνηση συνεργασίας», δήλωσε ο κ. Αλαβάνος, χρησιμοποιώντας σαν παράδειγμα την απόσυρση του βιβλίου της ιστορίας, μετά από πιέσεις από το κόμμα του ΛΑΟΣ. Επίσης ο κ. Αλαβάνος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους εξοπλισμούς που θα έρθουν και την αντίστοιχη αύξηση των πολεμικών δαπανών, αν η κυβέρνηση συνεχίσει να θεωρεί σαν κεντρικό θέμα την υπόθεση των Σκοπίων.

«Περισσότερα Καναντέρ και λιγότερα F - 16» σχολίασε ο κ. Αλαβάνος, ενώ αναφερόμενος στα γεγονότα της Μιανμάρ, απευθυνόμενος τόσο στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, όσο και στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ζήτησε ενέργειες αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές.

Στο ζήτημα του εκλογικού νόμου, ο κ. Αλαβάνος τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής, αναφέροντας ότι και οι εκλογικοί νόμοι δεν μπορούν να φρενάρουν τις κοινωνικές εξελίξεις. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επίσης πρότεινε κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα να είναι Έλληνας, αναφερόμενος στο θέμα των παιδιών των μεταναστών, ενώ τάχθηκε υπέρ του συμφώνου συμβίωσης ομοφυλοφίλων και κατά της αλλαγής στο ασφαλιστικό.

Μιλώντας για το εκλογικό αποτέλεσμα στις πυροπαθείς περιοχές ο κ. Αλαβάνος έδωσε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση που κράτησε τα ποσοστά της, κατήγγειλε όμως φαινόμενα πολιτικής εξαγοράς και πιέσεων στους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Αν η ΝΔ έπαιρνε μέρος στις εκλογές του Αμπού Ντάμπι, ίσως να έπαιρνε την πλειοψηφία, αφού σε τέτοιας προέλευσης συμφέροντα ξεπουλάει τον ΟΤΕ, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καυτηριάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: