Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007

Το ΡΚΚ έχει αμερικανικά άρματα, ισχυρίζεται ο Ερντογάν

Το ΡΚΚ έχει αμερικανικά άρματα, ισχυρίζεται ο Ερντογάν

Σε νέα δοκιμασία έθεσε τις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με τις ΗΠΑ η δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού ότι στα χέρια του ΡΚΚ βρίσκεται βαρύς αμερικανικός οπλισμός μεταξύ των οποίων πυροβόλα και τεθωρακισμένα.

Η Ουάσινγκτον έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν γνωρίζει πού στηρίζεται ο ισχυρισμός του Τούρκου πρωθυπουργού. Μία τέτοια ενέργεια δεν μπορεί να υποστηριχθεί από κανένα στέλεχος της αμερικανική κυβέρνησης ή των ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τομ Κέισι, τονίζοντας «ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό αυτό».

Νωρίτερα, κατά την ομιλία του στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (Council on Foreign Relations), στη Νέα Υόρκη, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι «σε μέλη του ΡΚΚ που συλλάβαμε βρήκαμε αμερικανικό οπλισμό, στα στρατόπεδά τους εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός, όπως άρματα και πυροβόλα».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του επειδή, όπως είπε, το θέμα δεν αντιμετωπίστηκε με τη δέουσα σοβαρότητα από την αμερικανική κυβέρνηση.

Εξάλλου, με γραπτή δήλωσή του το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Αγκυρας και Βαγδάτης σε θέματα ασφαλείας. «Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση του ΡΚΚ και των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων είναι η συνεργασία» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: