Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007

Πολύνεκρη έκρηξη στο Αφγανιστάν

Πολύνεκρη έκρηξη στο Αφγανιστάν


Βομβιστική επίθεση με στόχο λεωφορείο που μετέφερε στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων του Αφγανιστάν σημειώθηκε σήμερα Σάββατο στην πρωτεύουσα της χώρας Καμπούλ με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τουλάχιστον 27 άνθρωποι, σύμφωνα με ανακοινωθέν του υπουργείου Αμύνης.

Το υπουργείο αναφέρεται σε "επίθεση αυτοκτονίας"--εκδοχή που ο υφυπουργός Εσωτερικών αμφισβήτησε νωρίτερα.

Αρχικώς, αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο νόμισαν ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας, όμως εν συνεχεία η εκτίμηση ανασκευάσθηκε. Ένας αξιωματούχος είπε ότι θεωρεί ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ισχυρή νάρκη.

"Νομίζω ότι επρόκειτο για νάρκη", δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Μοχάμαντ Μουνίρ Μάνγκαλ. "Υπάρχουν πληροφορίες για άλλη μια έκρηξη στην πόλη, αλλά δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί", πρόσθεσε.

Το λεωφορείο καταστράφηκε ολοσχερώς από την έκρηξη· από το ωστικό κύμα θραύσθηκαν τα γυαλιά σε παράθυρα και προθήκες καταστημάτων κυκλικά γύρω από το σημείο. Κάτοικοι της περιοχής βοηθούσαν την αστυνομία στο μακάβριο έργο να περισυλλεχθούν ανθρώπινα μέλη και σάρκες, σύμφωνα με αυτόπτες.

"Η έκρηξη σημειώθηκε αμέσως μόλις μια ομάδα άνδρες του Αφγανικού Εθνικού Στρατού ανέβηκαν στο λεωφορείο" είπε ο αυτόπτης μάρτυρας Μοχάμαντ Ζάχερ, ο οποίος υπέστη μικρές εκδορές στο μέτωπο από θραύσματα γυαλιού.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: