Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2007

Για νέο κύμα επιθέσεων προειδοποιεί η Αλ Κάιντα

Για νέο κύμα επιθέσεων προειδοποιεί η Αλ Κάιντα

ΝΕΑ φάση επιθέσεων κατά την διάρκεια του μουσουλμανικού ιερού μήνα του Ραμαζανίου, ανακοίνωσε ο επικεφαλής οργάνωσης του Ιράκ που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, σε μαγνητοφωνημένο του μήνυμα.

«Έχω την τιμή να κηρύξω κατά την έναρξη του Ραμαζανίου μια εισβολή στο όνομα του μάρτυρα Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι...» δήλωσε ο Ομάρ αλ Μπαγκντάντι, ηγέτης της επονομαζόμενης οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ». Το μαγνητοφωνημένο μήνυμα του διάρκειας, 31 λεπτών, μεταδόθηκε μέσω ισλαμικού διαδικτυακού τόπου.

Ο Μπαγκντάντι δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες αλλά επανέλαβε αίτημα του Ζαρκάουι, ο οποίος σκοτώθηκε πέρυσι από τις αμερικανικές δυνάμεις, προς τους Ιρακινούς που τους καλεί να αγωνισθούν εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων και των συμμάχων τους.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η εκστρατεία στο Ιράκ θα διαρκέσει μέχρι την έβδομη μέρα του μουσουλμανικού μήνα Σαουάλ, που είναι περίπου η 12η Οκτωβρίου.

Ο Μπαγκντάντι ζήτησε επίσης από τους Ιρακινούς που είχαν «συνεργαστεί» με τις αμερικανικές δυνάμεις και από την ιρακινή κυβέρνηση, να μετανοήσουν και τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε τιμωρία κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου, μια περίοδο που οι μουσουλμάνοι μπορούν να μετανοήσουν και να αλλάξουν τρόπο ζωής.

Το «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ» είναι μια οργάνωση που δημιουργήθηκε πέρυσι από πτέρυγα της Αλ Κάιντα στο Ιράκ και άλλους σουνίτες αντάρτες και έχει αναλάβει την ευθύνη πολλών μαζικών επιθέσεων και απαγωγών.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: