Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

Παραιτήθηκαν 86 Πακιστανοί βουλευτές διαμαρτυρόμενοι για την υποψηφιότητα Μουσάραφ

Παραιτήθηκαν 86 Πακιστανοί βουλευτές διαμαρτυρόμενοι για την υποψηφιότητα Μουσάραφ

Ογδόντα έξι βουλευτές από όλα σχεδόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης παραιτήθηκαν την Τρίτη από τις έδρες τους στο Κοινοβούλιο του Πακιστάν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποψηφιότητα του Περβέζ Μουσάραφ στις προεδρικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου.

«Υποβάλουμε την παραίτησή μας σήμερα, καθώς θεωρούμε ότι η υποψηφιότητα του προέδρου είναι παράνομη και αντισυνταγματική», εξήγησε ένας εκ των βουλευτών.

Η μαζική παραίτηση των 85 από τους 342 βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης δεν μπορεί να θέσει σε αμφισβήτηση τη διαδικασία της προεδρική εκλογής το ερχόμενο Σάββατο.

Εντούτοις, οι παραιτηθέντες βουλευτές ελπίζουν ότι η κίνησή τους μπορεί να εμφανίσει την προεδρική εκλογή ως απονενοημένη.

Οι 86 βουλευτές προέρχονται κυρίως από ισλαμιστικά κόμματα. Το Πακιστανικό Λαϊκό Κόμμα της πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο δεν συμμετέχει στο μποϋκοτάζ.

Στο μεταξύ δύο υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές προσέφυγαν εκ νέου κατά της υποψηφιότητας Μουσάραφ. Την Περασμένη Παρασκευή το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν απέρριψε σειρά άλλων παρόμοιων προσφυγών.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: