Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

Η Ρωσία έστειλε τεχνικούς στη Συρία

Η Ρωσία έστειλε τεχνικούς στη Συρία

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Times, Ρωσία έστειλε τεχνικούς στη Συρία για να αναβαθμίσουν τα αντιαεροπορικά συστήματα της χώρας.

Η βρετανική εφημερίδα ανέφερε πως η Μόσχα απέστειλε ομάδα τεχνικών μετά που το Ισραήλ κατάφερε να παρακάμψει τα ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικά συστήματα της Συρίας χρησιμοποιώντας τεχνολογία στελθ, η οποία και επέτρεψε στα μαχητικά του να παραμείνουν αόρατα καθ' όλη τη διάρκεια της αεροπορικής επιχείρησης του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Όπως επισημαίνουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, τα ισραηλινά μαχητικά βοηθήθηκαν από από ομάδα των ειδικών δυνάμεων του ισραηλινού στρατού που επιχειρούσε στο έδαφος της Συρίας, με αποτέλεσμα τον επιτυχή βομβαρδισμό και την ολοκληρωτική καταστροφή στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Ανατολική Συρία που κατασκευάστηκαν με βορειοκορεατική βοήθεια.


Στο δημοσίευμα των Times γίνεται λόγος για ηλεκτρονικά συστήματα προηγμένης τεχνολογίας που χρησιμοποιήθηκαν από τα
F-15I της ΙΑF, καθώς και για ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου που επιχειρούσε κοντά στις μεσογειακές ακτές της Συρίας την στιγμή της επίθεσης. Οι ηλεκτρονικές παρεμβολές προκάλεσαν βλάβη στα ρωσικά ραντάρ και διέκοψαν τις επικοινωνίες του συριακού στρατού.

Επρόκειτο για την παρθενική χρήση του συγκεκριμένου συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου, το οποίο πιστεύεται πως σχεδιάστηκε έχοντας ως πρωταρχικό στόχο τη χρήση του κατά τη διάρκεια μιας ενδεχόμενης επίθεσης κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.






Πηγή: Jerusalem Post

Δεν υπάρχουν σχόλια: