Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

Προσκεκλημένος ιρανικού πανεπιστημίου ο Τζορτζ Μπους

Προσκεκλημένος ιρανικού πανεπιστημίου ο Τζορτζ Μπους

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ στο Ιράν προσκάλεσε σήμερα τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους να το επισκεφθεί και να συζητήσει δημοσίως ζητήματα, όπως η τρομοκρατία, ή το Ολοκαύτωμα, μία εβδομάδα αργότερα που ο Ιρανός ομόλογός του παρακάθησε σε αντίστοιχη εκδήλωση σε Παν/μιο της Νέας Υόρκης.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Fars, η πρόσκληση από το Παν/μιο Φερντόουσι στην πόλη Μασχάντ, στα βορειοανατολικά, αφορά μία εκδήλωση διαλόγου ανάμεσα στον Μπους και καθηγητές και φοιτητές του ιδρύματος. Στα περιεχόμενα της συζήτησης μπορούν να προστεθούν κι άλλα θέματα, όπως η κατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ.ά.

Τα ιρανικά μέσα κι ο πολιτικός κόσμος της χώρας αντέδρασαν άγρια για τον τρόπο που έγινε δεκτός ο πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ κατά την παρουσία του στις 24 Σεπτεμβρίου στο Παν/μιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη.

Τότε, κατά την εισαγωγή του ο πρόεδρος του Κολούμπια Λί Μπόλινγκερ είχε αποκαλέσει τον Αχμαντινετζάντ «ουτιδανό και ωμό δικτάτορα» και είχε τονίσει πως η αρνητική του στάση απέναντι στο Ολοκαύτωμα συνηγορεί πως είτε είναι «εξοργιστικά προκλητικός, ή εξαιρετικά ανιστόρητος».

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: