Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

Θωράκιση ενιαίου αμυντικού δόγματος

Θωράκιση ενιαίου αμυντικού δόγματος

Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ του ενιαίου αμυντικού δόγματος επιβεβαιώνει ότι η συνεργασία των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου είναι άριστη, ειλικρινής και ουσιαστική σε πολλά επίπεδα, υπογράμμισε χθες -με αφορμή την 47η επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας- ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Η 47η επέτειος της ανεξαρτησίας της Κύπρου τιμήθηκε με εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση της Εθνικής Φρουράς, κατά την οποία επιδείχθηκαν για πρώτη φορά τα ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα ΜΙ-35, τα οποία μεταφέρουν μεγάλη μάζα πυρός, κυρίως ρουκέτες και πυροβόλα.

Επιδείχθηκαν επίσης πολλαπλοί εκτοξευτές, πύραυλοι HOT, άρματα μάχης Τ-80U, που χαρακτηρίζονται για την ακρίβεια και αποτελεσματικότητα των πυρών, άρματα AMX 30 B2, γαλλικής προέλευσης τα οποία διαθέτουν μεγάλη ισχύ πυρός, αντιπυραυλικό σύστημα TOR-M1 και αυτοκινούμενα πυροβόλα 155χιλ ZUZANA.

Η αμυντική, αποτρεπτική δύναμη της Εθνικής Φρουράς, τόνισε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Τάσσος Παπαδόπουλος, εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας και παρέχει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε τις προσπάθειες με πολιτικές διαπραγματεύσεις για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Ο κ. Μεϊμαράκης έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τον οποίον αντάλλαξαν απόψεις για το Κυπριακό και την αμυντική συνεργασία Ελλάδας -Κύπρου.

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: