Τρίτη 17 Ιουλίου 2007

Ιορδανία: Υπέρ της πρότασης Μπους για το Μεσανατολικό ο βασιλιάς Αμπντάλα ΙΙ

Ιορδανία: Υπέρ της πρότασης Μπους για το Μεσανατολικό ο βασιλιάς Αμπντάλα ΙΙ

«Θετικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση» χαρακτήρισε ο βασιλιάς Αμπντάλα ΙΙ της Ιορδανίας την πρόταση για τη σύγκληση διεθνούς συνδιάσκεψης για τη Μέση Ανατολή, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο Μπους, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του.

«Η πρόσκληση ανοίγει την πόρτα για να πετύχουμε τον πραγματική και εφικτή πρόοδο στην ειρηνευτική διαδικασία και στην πορεία για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στην παλαιστινιακή γη», είπε ο ιορδανός μονάρχης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στον Καναδά, χαιρετίζοντας τη δήλωση του προέδρου Μπους ότι η κυβέρνηση του θα διαθέσει φέτος επιπλέον 190 εκατομμύρια δολάρια για οικονομική βοήθεια στην Παλαιστινιακή Αρχή.

Σε μία προσπάθεια με στόχο να ενισχύσει τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς έναντι των αντιπάλων του της ριζοσπαστικής οργάνωσης Χαμάς, ο πρόεδρος Μπους πρότεινε την σύγκληση μιας διεθνούς διάσκεψης το φθινόπωρο για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Ο πρόεδρος Μπους είπε επίσης ότι η Υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις θα προεδρεύσει στη συνάντηση στην οποία θα συμμετέχουν μόνο χώρες που υποστηρίζουν την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: