Τρίτη 17 Ιουλίου 2007

Στασιμότητα βλέπει η VPRC

Στασιμότητα βλέπει η VPRC

Το σοκ που προκάλεσε στο πανελλήνιο η καταστροφή του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας δεν μεταφράζεται προς το παρόν σε παράγοντα ανατροπής του πολιτικού σκηνικού, λέει η VPRC.

Η νέα δημοσκόπηση που διεξάγει ανά μήνα η εταιρεία για ραδιοφωνικό σταθμό δεν καταγράφει σημαντικές διαφορές για τον Ιούλιο.

Έτσι η κυβερνητική παράταξη διατηρεί προβάδισμα τεσσάρων μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ (42,5% έναντι 38,5%), αν και οι δύο υποχωρούν κατά 0,5% σε σχέση με τον Ιούνιο.

Μισή μονάδα «κέρδισε» το ΚΚΕ που έφτασε το 7,4%, στάσιμος στο 4,5% έμεινε ο Συνασπισμός και υποχώρηση μισής μονάδας στο 3,5% υπέστη και ο ΛΑΟΣ. Στα ίσως ενδιαφέροντα η μισή μονάδα που κέρδισαν τα «λοιπά κόμματα».

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει σε ποσοστό 49% ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει 25%.

Καυτή επικαιρότητα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της VPRC οι πολίτες θεωρούν ότι η καταπάτηση των δασών δεν τιμωρείται σχεδόν ποτέ (80%), ενώ παραδέχονται σε ποσοστό 74% (!) ότι σέβονται από λίγο ως καθόλου τα δάση. Άλλο 60% εκτιμά ότι τα αυθαίρετα είναι δύσκολο να κατεδαφιστούν.

Για την καταστροφή της Πάρνηθας ενώ η πλειοψηφία έχει πειστεί ότι υπήρξαν κρίσιμες καθυστερήσεις στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού (63%), δεν πιστεύει ότι είναι θέμα κυβέρνησης (65%) και αποδίδει μεγαλύτερη ευθύνη κατά σειρά στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, την Πυροσβεστική, το υπουργείο Εσωτερικών και τέλος τη ΔΕΗ.

Παραπομπή


Δεν υπάρχουν σχόλια: