Τρίτη 17 Ιουλίου 2007

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά σε Καλαβασό και Ασγάτα

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά σε Καλαβασό και Ασγάτα

Λάρνακα: Υπό έλεγχο έχει τεθεί χθες βράδυ η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στην περιοχή Καλαβασού, δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λίζα Κεμιτζιή. Σύμφωνα με την κ. Κεμιτζιή, οι άνεμοι είχαν κοπάσει από αργά το απόγευμα γεγονός, που έκανε τη δουλειά των πυροσβεστών πιο εύκολη. Πρόσθεσε ωστόσο πως στην περιοχή θα παραμείνουν πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία και θα συνεχίσουν να ρίχνουν νερό ώστε να κατασβηστεί πλήρως η πυρκαγιά, ενώ θα παραμείνουν στον χώρο ολόκληρο το βράδυ για τυχόν αναζωπύρωσή της.

Οπως ανέφερε η κ. Κεμιτζιή, οι κάτοικοι της Καλαβασού και της Ασγάτας έχουν ήδη επιστρέψει στα σπίτια τους, τα οποία τους είχαν δοθεί το μεσημέρι οδηγίες να τα εκκενώσουν.

Εξάλλου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Σοφοκλής Σοφοκλέους επιβεβαίωσε και ο ίδιος ότι η πυρκαγιά «βρίσκεται υπό έλεγχο». Ο Υπουργός εξακολουθεί να βρίσκεται από το μεσημέρι στην περιοχή Καλαβασού, συντονίζοντας με όλους τους αρμόδιους φορείς τις προσπάθειες των πυροσβεστών να κατασβήσουν τελείως τη πυρκαγιά.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: