Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Το 15% των ΑΕΙ και ΤΕΙ επηρεάζεται από τις λανθασμένες βαθμολογίες

Το 15% των ΑΕΙ και ΤΕΙ επηρεάζεται από τις λανθασμένες βαθμολογίες

Αλλαγές στις βάσεις εισαγωγής στο 15% των ΑΕΙ και ΤΕΙ θα φέρει το λάθος του ΓΕΕΘΑ στις βαθμολογήσεις των στρατιωτικών σχολών. Όπως είπε την Πέμπτη ο γγ του υπουργείου Παιδείας Ανδρέας Καραμάνος δήλωσε ότι νέα αποτελέσματα θα βγουν μόνο για τις σχολές οι οποίες επηρεάζονται.

Ο κ. Καραμάνος δήλωσε: «Δεν χρειάζεται να βγουν όλα τα αποτελέσματα εκ νέου. Θα βγούν μόνο οι σχολές, οι οποίες επηρεάζονται. Τα αποτελέσματα αυτά θα πάνε στα αρμόδια πανεπιστημιακά τμήματα. Θα μπούν τα διορθωμένα στοιχεία στο Διαδίκτυο, στον ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας, οπότε και βεβαίως μέσω αυτών και του τετραψήφιου αριθμού του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών κάθε υποψήφιος πλέον θα δει πού μπαίνει».

Απαντώντας σε ερώτηση αν αφορούν μόνο τα παιδιά που δήλωσαν στρατιωτικές σχολές απάντησε: «Φθάνουν μέχρι το 15% των συνολικών σχολών. Κατά κύριο λόγο αυτές που επηρεάζονται είναι οι στρατιωτικές σχολές. Βεβαίως θα επηρεαστούν και άλλες σχολές πλην των στρατιωτικών, όπου βεβαίως θα μπούνε άτομα που είχαν μπει στις στρατιωτικές σχολές και τις θέσεις τους θα πάρουν άλλοι.

» Είναι το γνωστό ντόμινο, όπως λέμε. Επομένως θα επηρεαστούν και άλλες σχολές. Ποιες είναι αυτές ακριβώς δεν μπορώ να γνωρίζω αυτή τη στιγμή. Αλλαγή πάντως βάσεων, όπως σας είπα, θα είναι στο 15% του συνόλου των τμημάτων. Θα γίνει δηλαδή αλλαγή από σχολή σε σχολή και αλλαγή στη σειρά και μέσα στην ίδια τη σχολή. Μιλάμε για 300 υποψήφιους, οι οποίοι θα υποστούν δυστυχώς αυτοί τις συνέπειες, οι οποίες ελπίζω ότι δεν θα είναι εις βάρος τους. Προσπαθούμε για το ταχύτερο δυνατόν διότι αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των γονέων και όλων των άλλων πολιτών σχετικά με όλη την ανωμαλία που δημιουργήθηκε και θέλουμε να κλείσει το ταχύτερο δυνατόν».

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: