Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Δηλώσεις συμπάθειας για τους πυροπαθείς από Χίλαρι Κλίντον και Μπάρακ Ομπάμα

Δηλώσεις συμπάθειας για τους πυροπαθείς από Χίλαρι Κλίντον και Μπάρακ Ομπάμα

Σε δηλώσεις συμπάθειας για τους πληγέντες από τις φωτιές προέβησαν υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ και άλλα κορυφαία μέλη του Κογκρέσου, ενώ μερικοί εξ αυτών ζήτησαν από την κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους να προσφέρει άμεση ενίσχυση στην Ελλάδα.

Μεταξύ των ηγετικών αυτών στελεχών του Κογκρέσου συγκαταλέγεται και η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ και γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Χίλαρι Κλίντον, η οποία τόνισε ότι σε αυτή την τραγωδία που ζει η Ελλάδα, οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό των πολλών τραυματιών και των χιλιάδων αστέγων.

Από την πλευρά του, ο γερουσιαστής του Ιλινόις και αντίπαλος της Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπάρακ Ομπάμα, δεν περιορίστηκε στην έκφραση συμπάθειας προς τους πληγέντες, αλλά ζήτησε από την Ουάσιγκτον να παράσχει κάθε βοήθεια προς την Αθήνα.

Ανάλογη έκκληση έκαναν και οι πρόεδροι των επιτροπών Υγείας, Παιδείας και Εργασίας της Γερουσίας, Έντουαρντ Κένεντι, και Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής, Τομ Λάντος.

Ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής της Φλόριντα, Γκας Μπιλιράκης, χαιρέτισε «τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και της ελληνικής κυβέρνησης για να αντιμετωπισθούν οι πυρκαγιές και οι συνέπειές τους» και τόνισε ότι «η ενότητα και αλληλεγγύη που επέδειξε ο ελληνικός λαός σε αυτή την καταστροφή αντικατοπτρίζει το ελληνικό πνεύμα και υπερηφάνεια».

Την παροχή βοήθειας ζήτησαν και οι επίσης ομογενείς, γερουσιαστής Ολυμπία Σνόου και βουλευτές Τζον Σαρμπάνης και Ζακ Σπέις, ενώ την ανησυχία τους για την έκταση της καταστροφής εξέφρασαν ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Χάρι Ριντ, ο γνωστός φιλέλληνας γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και πολλοί άλλοι.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: