Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Σε τέσσερα σημεία της Πελοποννήσου και της Εύβοιας η μάχη των πυροσβεστών

Σε τέσσερα σημεία της Πελοποννήσου και της Εύβοιας η μάχη των πυροσβεστών

Ακόμα καλύτερη είναι την Πέμπτη η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα με τις προσπάθειες των πυροσβεστών να επικεντρώνονται σε τέσσερα μέτωπα της Πελοποννήσου και της Εύβοιας. Δασεργάτες σπεύδουν στις πληγείσες περιοχές για τη δημιουργία των πρώτων φραγμάτων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική θα διατεθούν 80 δασεργάτες που εργάζονται στην Πάρνηθα προκειμένου να δημιουργήσουν ζώνες γύρω από την πυρκαγιά στο Ίσαρη Αρκαδίας. Το ίδιο θα συμβεί και στην περιοχή του Μίστρου.

Σε ό,τι αφορά στην εικόνα των πυρκαγιών, σε εξέλιξη βρίσκεται το μέτωπο στην περιοχή της Καρύταινας. Η πυρκαγιά από χθες το απόγευμα είχε περάσει τον Αλφειό ποταμό από την Ηλεία στην Αρκαδία και βρίσκεται μεταξύ των οικισμών Σαρακηνό, Βλαχοράπτη, Ατσίχολο , Καρύταινα, Κωτίλι και Θεισόα.

Σε εξέλιξη και η μεγάλη εστία στην περιοχή Λάλα Πέρσενα και στους Αγριάνους του Πάρνωνα.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στο Μίστρο της Εύβοιας, αλλά λόγω του ότι έχει επεκταθεί σε πολύ μεγάλη έκταση εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος πεζοπόρα τμήματα του Πυροσβεστικού Σώματος, του στρατού, της γαλλικής αποστολής, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Σε ύφεση είναι και η πυρκαγιά στην περιοχή της Μεγαλόπολης και οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην περιοχή του Ίσαρη όπου υπάρχουν επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα που θα ενισχυθούν και με τους δασεργάτες της Πάρνηθας.

Σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα της φωτιάς στην περιοχή της Γορτυνίας και από το πρωί εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης σε συνδυασμό με επίγειες δυνάμεις έχουν περιορίσει την φωτιά στα χωριά του Δήμου Γόρτυνος που το βράδυ χθες εκκενώθηκαν.

Τα υπόλοιπα μέτωπα της φωτιάς στην περιφέρεια Πελοποννήσου ελέγχονται ενώ υπάρχει περιφρούρηση για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: