Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Το Ιράκ ισχυρίζεται πως το Ιράν εξακολουθεί να βομβαρδίζει παρά τις διαμαρτυρίες

Το Ιράκ ισχυρίζεται πως το Ιράν εξακολουθεί να βομβαρδίζει παρά τις διαμαρτυρίες

Το Ιράκ ισχυρίζεται πως το Ιράν εξακολουθεί να βομβαρδίζει τις Βόρειες περιοχές της χώρας, παρά τις διαμαρτυρίες της Βαγδάτης, απειλώντας με περαιτέρω επιδείνωση τις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Ιρακινός Υπουργός Εξωτερικών Χοσιγιάρ Ζεμπαρί δήλωσε πως "Στις 28 Αυγούστου κλήθηκε ο Ιρανός πρέσβης στη Βαγδάτη και του επιδόθηκε επίσημη διαμαρτυρία για τους βομβαρδισμούς των Κουρδικών περιοχών της χώρας, απαιτώντας τον άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών. Παρά ταύτα, το Ιράν βομβαρδίζει και σήμερα την περιοχή του Ερμπίλ. Καλούμε πάλι το Ιράν να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις."

Η Βαγδάτη ισχυρίζεται πως εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στα παραμεθόρια χωριά εξαιτίας των ιρανικών βομβαρδισμών.

"Είπαμε αρκετές φορές πως δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά οργάνωση να επιχειρεί από τα εδάφη μας εναντίον γειτονικών χωρών. Γνωρίζουμε πως το PJAK που αντιτίθεται στην Ιρανική κυβέρνηση επιχειρεί στα εδάφη μας. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί τους καθημερινούς βομβαρδισμούς. Τέτοιου είδους προβλήματα επιλύονται μόνο με διάλογο," πρόσθεσε ο Ζεμπαρί.

"Δεν είμαστε τόσο αδύναμοι ώστε να επιτρέπουμε στον οποιοδήποτε να βομβαρδίζει την επικράτεια μας και να μην κάνουμε τίποτα."

Από την πλευρά του Ιράν, δεν υπήρξε μέχρι στιγμής επίσημος σχολιασμός των βομβαρδισμών.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: