Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Διαψεύδει η κυβέρνηση ταξιδιωτικές συστάσεις μετά τα περί ασύμμετρων απειλών

Διαψεύδει η κυβέρνηση ταξιδιωτικές συστάσεις μετά τα περί ασύμμετρων απειλών

Ψευδείς χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας Θ,Ρουσόπουλος τις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ για ταξιδιωτική οδηγία της αυστραλιανής κυβέρνησης, ενώ το ΠΑΣΟΚ, διά του εκπροσώπου του Γ.Ραγκούση, επιμένει ότι οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί ασύμμετρων απειλών έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στη χώρα.

Σε ερώτηση για τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση περί ταξιδιωτικής οδηγίας της Αυστραλιανής κυβέρνησης, ο κ. Ρουσόπουλος είπε πως τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι ψευδή και παραπλανητικά είπε ότι ουδεμία τέτοια διασύνδεση υπάρχει στην ταξιδιωτική σύσταση, η οποία μάλιστα δεν είναι καινούργια και αφορά αριθμό ευρωπαϊκών κρατών, όπως η Γερμανία, το Βέλγιο και άλλες με τις οποίες η αυστραλιανή κυβέρνηση μας τοποθετεί στο ίδιο επίπεδο ασφαλείας και διευκρίνισε ο κ. Ρουσόπουλος πως η συγκεκριμένη προσθήκη αφορά φυσικές καταστροφές και γίνεται ειδική αναφορά για τα επίπεδα ρύπανσης της ατμόσφαιρας.

Για την τυχόν ύπαρξη επιτήδειων που παίρνουν βοηθήματα από δύο και τρεις τράπεζες και για καταγγελία του δημάρχου Αμαλιάδας ότι ο υφυπουργός Υγείας προσφέρει επιλεκτική βοήθεια, ο υπουργός Επικρατείας είπε πως δεν έχει ακούσει καμία τέτοια καταγγελία και πως είναι προς δημιουργία εντυπώσεων και παντελώς ανυπόστατη, γιατί στη διαδικασία δεν εμπλέκεται άλλος φορέας παρά μόνο ο δήμαρχος, ο οποίος αν δώσει ψευδή στοιχεία έχει επίσης ευθύνη. Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι η διαδικασία που ακολουθείται διασφαλίζεται σε μεγάλο βαθμό.

Για θέμα που μετέδωσε το CNN και σύμφωνα με το οποίο πίσω από τις πυρκαγιές υπάρχουν τρομοκράτες, παρέπεμψε σε χθεσινή απάντησή του, ενώ σε άλλη ερώτηση που αφορούσε τη μετάδοση της συνέντευξής του από την ΝΕΤ είπε ότι δεν θα ήταν ανεκτό να επιβάλει η κυβέρνηση τι θα προβάλλει το κρατικό κανάλι, ενώ διευκρίνισε ότι πρόκειται για αρμοδιότητες του αρμόδιου υπηρεσιακού υπουργού κ. Μορώνη. Λίγο αργότερα παρατήρησε πως εκείνη την ώρα η ΝΕΤ μετέδιδε δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννη Ραγκούση και πρόσθεσε πως όλη η συνέντευξη μεταδόθηκε από την ΕΤ 3.

Ο κ. Ρουσόπουλος, ενώ δεν σχολίασε δημοσκόπηση της VPRC, σύμφωνα με την οποία υπήρξε καθυστέρηση του κρατικού μηχανισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά «έχω πει τις απόψεις μου για τις δημοσκοπήσεις». Σε άλλη ερώτηση αν η χώρα μας δέχεται ασύμμετρη απειλή είπε πως το θέμα εξαντλήθηκε χθες.

Σχετικά με την απάντηση της αρμόδιας επιτρόπου κας Χούμπνερ για την απορρόφηση των κονδυλίων για μέσα πυρόσβεσης η οποία ήταν μηδενική, ενώ δικαιούμασταν 33 εκ. ευρώ ετησίως, είπε πως δεν την έχει πληροφορηθεί και όταν ενημερωθεί θα απαντήσει.

Σχολιάζοντας πρωτοσέλιδο σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν φωτογραφίες όπου βουλευτές και υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στο νοσοκομείο Πύργου βοηθούν ψηφοφόρους τους είπε « η λογική είναι σε αντίθεση με όσα υποθέτει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, βουλευτές από τα δύο μεγάλα κόμματα πήγαν χθες στο νοσοκομείο για να ζητήσουν πληροφορίες, χθες 7-7:30 έφευγαν e-mail με τον τύπο των υπευθύνων δηλώσεων, οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες ημέρα, άρα δεν μπορεί να έχει η εφημερίδα και ούτως ή άλλος δεν χρειάζεται να μεσολαβήσει κανείς».

Ο υπουργός Επικρατείας δεν έδωσε καμία απάντηση όταν του ζήτησαν να σχολιάσει τις δηλώσεις Αλαβάνου ότι η κυβέρνηση με τα περί ασύμμετρης απειλής οδηγεί τη χώρα σε βρώμικες εκλογές, ενώ είπε πως η διαδικασία των ερευνών είναι μυστική όταν ρωτήθηκε αν από τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής για όσους έχουν συλληφθεί στηρίζεται η θεωρία της ασύμμετρης απειλής.

ΠΑΣΟΚ: Η χώρα υπέστη ζημιά

Ο κ. Ραγκούσης απαντώντας στον κ. Ρουσόπουλο επέδειξε κείμενο που εστάλη από το Αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών μέσω e-mail και το οποίο, όπως είπε, παρέλαβαν εκατοντάδες χιλιάδες αυστραλοί πολίτες. Στο e-mail αυτό, τόνισε, οι πυρκαγιές στη χώρα συνδέονται με τρομοκρατικές ενέργειες και ζήτησε από την κυβέρνηση να ζητήσει με τη σειρά της από την αυστραλιανή κυβέρνηση την ανάκληση του e-mail.

Αναφέρθηκε επίσης σε μεταδιδόμενη είδηση από το BBC σύμφωνα με την οποία υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης έχουν πει ότι στην Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίζεται ένας νέος τύπος τρομοκρατικής επίθεσης.

Η ζημιά που υπέστη η χώρα, πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης, είναι μεγάλη και ήδη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εργάζεται για την ελαχιστοποίηση αυτής της ζημιάς. Σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου έδωσε τρεις συνεντεύξεις σε μεγάλα διεθνή δίκτυα, όπως το BBC και η φωνή της Αμερικής, προσπαθώντας να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που δημιούργησαν οι δηλώσεις των υπουργών, μια εικόνα που εμπεδώνει στην διεθνή κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον ασφαλής χώρα.

Ο κ. Ραγκούσης επέκρινε και πάλι τον κ. Ρουσόπουλο ότι χρησιμοποίησε ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία για τον αριθμό των πυρκαγιών τα προηγούμενα χρόνια προκειμένου να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος εξάλλου στα μέτρα αποκατάστασης που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι έστω και τώρα η κυβέρνηση πρέπει να φροντίσει για την αξιοπρεπή μεταχείριση των πληγέντων έστω και τα ελλιπή ημίμετρα που εφαρμόζει να πάνε στους δικαιούχους με αξιοπρεπή τρόπο.

Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες δικαιούχοι που πήραν αποζημιώσεις κλήθηκαν από τράπεζες να επιστρέψουν τα χρήματα επειδή δεν είναι κάτοικοι του Νομού Ηλείας.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: