Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Νέο σχέδιο... Μάρσαλ από τις Ηνωμένες Πολιτείες

Νέο σχέδιο... Μάρσαλ από τις Ηνωμένες Πολιτείες

Νέο... σχέδιο Μάρσαλ εκπονεί κατόπιν επείγοντος αιτήματος της κυβέρνησης Καραμανλή η κυβέρνηση των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της βοήθειας «στη στενή φίλη και σύμμαχο Ελλάδα».

Διαψεύδοντας τον κ. Ρουσόπουλο, ο βοηθός, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεν, Τομ Κέισι, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ανταποκρινόμενες στην έκκληση της ελληνικής κυβέρνησης, προσέφεραν ήδη 100.000 δολάρια και, επίσης, απέστειλαν στην Αθήνα την υφυπουργό Εξωτερικών Χενριέτα Φορ.

Ο κ. Κέισι δήλωσε, επίσης, ότι στη μεγάλη αυτή προσπάθεια αποστολής βοήθειας στην Ελλάδα θα αναμειχθούν, επίσης, οι υφυπουργοί Νταν Φριντ και Ματ Μπράιζα.

«Η ελληνική κυβέρνηση -δήλωσε ο κ. Κέισι- μας εξέφρασε την ανησυχία της όχι μόνο για τη διαχείριση των πυρκαγιών. Επιθυμεί να δει εμάς και άλλους να τη βοηθούμε σε ό,τι αφορά την ανοικοδόμηση, η οποία αποτελεί σημαντικό κομμάτι της όλης επιχείρησης».

Ο εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Αναπτύξεως «USΑΙD» συνεργάζεται με μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας για να προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα, αυτήν τη δύσκολη στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες Μιχάλης Τζαχάρης και Αγγελος Τσακόπουλος μαζί με άλλους ομογενείς θα προσφέρουν εκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμηση της περιοχής. Αρμόδιος για τη βοήθεια αυτή αναμένεται να αναλάβει ο επικεφαλής της Αμερικανικής Επιτροπής για το Σουδάν Αντριου Νάτσιος.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: